Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Daniel Björnkvist i truppen mot BK Häcken

bjornkvist_city

Ett nytt namn dyker rätt oväntat upp i den förhandsnominerade matchtruppen till onsdagsmatchen mot BK Häcken. Visserligen hade jag nog räknat med att Daniel Björnvist förr eller senare under säsongen skulle få en chans, att visa upp sig tillsammans med spelarna från A-truppen, men inte trodde jag att det skulle gå så här snabbt. Och det trodde nog inte Daniel heller.

Björnkvists grabb är ny för året i Talangtruppen. Förra året spelade han med Sköllersta i div 4 och var alltså med och förde den föreningen ett steg uppåt i seriesystemet till trean. Men Daniel tog ändå steget över till Sköllerstas blivande seriekonkurrenter ÖSK Ungdom. Förmodligen med tanke på att tränings- och utvecklingsmöjligheterna är bättre med talangerna.

Om Daniel får spela, så blir det ändå inte riktigt första gången, som han representerar ÖSK förutom de två gånger han hunnit med att spela med ÖSK Ungdom. Redan förra hösten deltog han i en match i U21-allsvenskan. Som orädd och attackvillig vänsterback. Fast egentligen är det på högerkanten han trivs bäst. Som back, högerbräddare eller ytter. Att han kan göra mål visade han i helgens match mot Eskilstuna City, där han svarade för ÖSKs båda mål.

Daniels främsta vapen är nog hans snabbhet. Den har han ärvt av sin far, Tommy Björnkvist. Inte okänd som svensk storsprinter och olympiadeltagare. Efter U-21 matchen frågade jag ÖSKs jämnårige Erik Nilsson om han kände till Daniel. Jodå, det gjorde Erik innan han tillade: ”Men inte visste jag, att han kunde spela fotboll så bra”. Förklaringen är att Daniel tidigare satsade mer på ishockeyn och hade fotbollen som en sommargrej. Men nu har han lagt undan puck och klubba och satsar på en fotbollskarriär via ÖSKs talangtrupp.

Förhoppningsvis får han en del speltid i morgon så att han inte bara får sitta på bänken och frysa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.