Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förstärkt talangorganisation

ÖSK Söder skriver ikväll på sin hemsida:

NU ÄR DET KLART

Ikväll så blev det formellt bestämt att Söder ingår i Ösk Fotbolls framtidssatsning. Tränarstaben kommer att bestå av Jonas Karlberg(fd Nilsson) som huvudansvarig. Till sin hjälp kommer någon av Ösks talangtränare (Håkan Juhlin,Björn Juhlin,Lars Zetterlund,Erik Österlund) medverka vid varje träning. Detta kommer innebära stora möjligheter för de som önskar utveckla sitt fotbollskunnande.

Riktigt vad detta innebär är en smula oklart, men det verkar väl som om man nu inlemmar ÖSK Söder i ÖSKs talang- och utvecklingsverksamhet. ÖSK skulle i så fall få två stycken talanglag. Dels ÖSK Ungdom som i dagsläget spelar i div 3, men som man från ÖSKs sida nog väldigt gärna skulle vilja se en division högre upp. Dels ÖSK Söder, som skulle kunna fungera som första station för de ungdomar som passerat 16-årsåldern och som alltså inte längre tillhör ”riktiga” ÖSK Ungdom.

ÖSK Söder har ju delvis haft karaktären av en uppsamlingsstation för ungdomar som inte platsade i talangtruppen. Man har haft en väldigt omfattande spelaromsättning och stora problem varje år med att få tag på tränare, som är lämpade för att träna en ung trupp. Förra året såg det väldigt bra ut när man lyckades engagera Thomas Hula Johannesson, men han flyttade till Norge vid årsskiftet och så var man tomhänta igen.

Att man nu kan använda sig av ÖSKs talangutvecklare bör vara positivt i två olika avseenden. Dels bör statusen på medlemskap i ÖSK Söder förbättras. Det bör vara möjligt att dra till sig yngre talanger även från andra klubbar. Dels så kommer det att bli möjligt för de talangansvariga att få en bättre koll och uppföljning på spelarna i ÖSK Söder. Utöver de namngivna tränarna från Söders hemsida är det faktiskt också så att talangtruppens målvaktstränare Lars- Erik Anttonen i år kommer att lägga sin mesta tid hos Söder. Victor Crona har ju lämnat för Örebro Syrianska och Peter Rosendahl tränas av Anders Karlsson. Lars-Erik kommer därför att i första hand koncentrera sig på de två 17-åringarna Nils Karlsson och Axel Svedberg, vilka båda tillhör ÖSK Söder från och med detta år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.