Allsvenska försäsongsligan (2009-02-03)

Två lag var i elden idag. IFK Göteborg är på ett tidigt träningsläger i Malaga i Spanien. Där mötte man ryska mästarna (!) Rubin Kazan. Matchen förlorades med 0-1 efter ett mål i den 80:e minuten av ryssarna mitt i en göteborgspress (enligt IFKs hemsida). Notabelt är att änglarna nu har spelat 180 minuter utan att göra något mål. Kanske har man valt för svåra motståndare. I den första matchen spelade man 0-0 mot det norska mästarlaget Stabæk.

Halmstad BK mötte Ängelholms FF på konstgräs i Halmstad. Matchen slutade 1-1 efter mål av HBKs Emir Kujovic i första halvlek. Gästerna kvitterade dock i den andra halvleken och därefter förmådde inget av lagen göra något mer mål. Några poäng i försäsongsligan blir det alltså inte för HBKs del, eftersom möten med lag från Superettan handikappas med en minuspoäng. Jag tar dock inte bort målet för Kujovic, som därmed går upp i skytteligaledning med tre mål på två matcher. Möjligen kan Halmstads försiktiga matchning (först Falkenberg och sedan Ängelholm) ha varit en medhjälpande faktor för hans målskytte.

I morgon är det spelledigt för alla lagen ifrån Allsvenskan trots att det är onsdag.

Helsingborg 1 1 0 0 2-0 3
Kalmar 2 1 0 1 2-2 3
Halmstad 2 1 1 0 5-1 2
IFK Göteborg 2 0 1 1 0-1 1
ÖSK 1 0 1 0 3-3 0
Malmö FF 1 0 0 1 1-4 0
AIK 0 0 0 0 0-0 0
Elfsborg 0 0 0 0 0-0 0