Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Förlust för talangerna

ÖSKs talanglag ÖSK Ungdom begick sin träningssäsongsdebut dagen efter de stora grabbarna i A-truppen. Normalt sett brukar talanglaget vinna allt eller i alla fall nästan allt under försäsongen – oberoende av om motståndet kommer från div 2, 3 eller 4. Träning fem dagar i veckan samt möjlighet till träning utomhus på Behrn Arena gör att laget ligger långt före de flesta andra lagen vid denna tidpunkt. Dessutom har man fördelen av hemmaplan. Många lag känner sig aningen bortkomna på Behrns vidder.

Premiärmotståndarna från Adolfsberg höll dock emot riktigt bra och det kraftigt föryngrade och delvis nykomponerade hemmalaget fick se sig besegrade med siffrorna 1-2. Ett resultat som inte var direkt rättvist sett till hur spelet såg ut på plan. Där var det för det mesta ÖSK som hade boll och initiativ. Men laget var tandlöst framför mål och det egna målet var typiskt nog ett självmål av Adolfsbergs mittback Oskar Tell – en spelare som ÖSK för övrigt nog gärna hade sett i det egna laget.

Positivt från matchen var framför allt Jacob Nilsson hårda arbete på mittfältet. Jacob har verkligen utvecklats sedan sin förra session i talanglaget. Då spelade han med framgång högerback – nu tar han hand om stora delar av mittfältet på egen hand tack vare sin löpkapacitet. Det andra nyförvärvet som laget nog kan vänta sig en del av är Daniel Björnkvist från Sköllersta. Men av Daniel syntes det inte så mycket. Placerad som högerspringare i en 4-3-3 uppställning fick han inte så värst mycket boll att jobba med. Samma sak gällde för övrigt även Yunus Ismail på den andra kanten.

Nästa vecka blir det betydligt tuffare motstånd. Då åker man till Eskilstuna för att möta stans topplag i div 1, Eskilstuna City.

ÖSK: Talangtruppen: Förlust i första träningsmatchen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.