Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ingen vill ha Bamberg

IFK Norrköpings Daniel Bamberg var väl genomgående östgötarnas bäste spelare under fjolårets allsvenska säsong. Efter IFKs nedflyttning spekulerades friskt om vart Bamberg skulle gå och Örebro SK nämndes som en tänkbar framtida klubbadress. Men inte längre – intresset för Bamberg verkar för tillfället vara svalt överlag. Lennart Sjögren säger till Fotbollssverige:

– Vi har värvat Tommy Wirtanen på högerkanten nu och är nöjda med den truppen vi har. Sen kan det självklart ske oväntade saker så att man måste förstärka men Daniel Bamberg är inget spår vi jobbar på.

Det där hedgandet från Lennart sida har jag sett (och hört) några gånger tidigare den här vintern. Jag undrar om det är en naturlig reflex hos en sportchef som börjar bli varm i kläderna eller om det är så att det finns ett intresse för någon av ÖSKs spelare.

Det internationella transferfönstret har öppet en vecka till (Jag har för mig att det stänger måndagen den 2 februari den här gången). Därefter är väl de största potentiella hoten mot ÖSKs spelartrupp avklarade.

Kvar finns dock problemen med att hitta nya klubbar åt Kristoffer Näfver och Robert Walker.   Jag tror inte heller att Moses Reed har någon säker framtid i truppen, även om han har ett kontrakt fram till år 2010. ÖSKs intresse att värva en vänsterback till vittnar nog om att Moses dagar är räknade. För jobbet som vänsterback finns ju dessutom Glenn Holgersson att tillgå efter sommaren.

Fotbollssverige: Succébrassen är iskall – ”Inget spår vi jobbar på”

Folkbladet: PSI sågar värvningarna (eller hur man bränner 10 miljoner på ett knippe halvbra fotbollssspelare)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.