Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ingen U21-serie för ÖSK

skriver Marcus Avenbrand på Svartvitt hos Svenska Fans.  När årets seriesammansättning avtäcktes fanns det bara sju lag med i den norra serien. Förra året var man nio efter ett sent avhopp av GIF Sundsvall.

Jag måste säga att jag är något kluven inför detta besked. Spelet i U21-allsvenskan gav trots allt speltid för några av de spelare som stått utanför den senaste serieelvan och den gav klubbens talanger en möjlighet att pröva på spel på en (ibland) högre nivå. (Ibland) därför att kvaliteten på de deltagande lagen onekligen var blandad. Vissa lag kom till vissa matcher med lag som hade klarat sig utmärkt i Superettan, medan andra gånger så stod det rena juniorlag på motståndarsidan. Matcherna låg inte heller speciellt smart utlagda. Ibland var det inga matcher alls och vissa månader var det väldigt många. Åldersbegränsningarna gjorde dessutom att ÖSK inte alltid kunde ställa upp med alla de spelare som verkligen behövde 90 minuter i benen.

Nu skall det bli intressant att se hur man försöker lösa träningsmatchandet. För träningsmatcher behövs för att ge bänkspelare och spelare utanför truppen matchtempo och matchflås. Och för de äldre spelarna i Talangtruppen är detta ett första steg mot spel i större sammanhang.

Svartvitt: ÖSK kommer inte att delta i U21-serien 2009.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.