Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebro SK – Malmö FFPlats: Behrn Arena
Tid: Måndagen den 1 augusti kl. 19:00
Domare:
På TV: C More Sport, C More Live 3
Web-TV: C More Stream
Twitter: @oskfotboll @Malmo_FF
Publik: Förra året var det (bara) 6.753


Form ÖSK - MFF


2011 2012 2014 2015 2016
ÖSK – MFF 1-2 2-1 1-2 1-1
MFF – ÖSK 2-1 1-1 3-2 2-2 1-0

160729.


160727. Sydsvenskan: Jeremejeff i truppen – Safaris debut dröjer
160727. Axén om Sköld i NA: – Jag räknar med att han spelar. Det finns inget att spara på.
160727. Kvällsposten: Behrang Safari ser ljuset i skademörkret

Söder Dam: Tre säkra poäng?

Söder Telge
Nu har jag väl jinxat till det för Söderdamerna, men nog borde det väl bli tre poäng i morgon (lördag) då Telge United FF (TUFF) besöker Grönpepparparkens IP. Det nyuppflyttade laget har haft ett tufft (just det) premiärår i damettan och avståndet upp till Fanna över nedflyttningsstrecket är redan fem poäng. Tufft också att ha blivit berövade tre poäng och årets bästa målskillnad när Västerås IK bestämde sig för att de redan spelat färdig för i år. Den sista matchen före sommaruppehållet vann nämligen Telge med hela 7-2, men den räknas alltså inte längre. Deras sommar har i övrigt präglats av tränarbyte och (förmodligen) en del konflikter.

Länstidningen: Tränarduons infekterade strid med TUFF-styrelsen

Söderdamerna kommer från en inte helt övertygande insats mot Älvsjö på bortaplan i den första höstomgången (Förlust med 2-1). Till lördagsmatchen kan man dock glädja sig över att åter se Hannah Uhlan, Emma Tivemo och Jessica Zandén i truppen och förmodligen även i startelvan. De saknades alla tre mot Älvsjö. Dessutom gör Lisa Sundell sin årsdebut efter mammaledighet.

Bland de som saknas återfinns (om man nu kan säga så) Olivia Puhls, Jenny Börjesson och Elin Börjesson.

Matchtrupp: Ida Lindell (mv), Stina Koskilampi (mv), Hanna Persson, Hannah Uhlan, Lisa Sundell, Klara Thorsén, Ebba Lundkvist, Joline Jakobsson, Silvia Erkisi (k), Agnes Andersson, Anna Meijer, Emma Östlund, Linnea Wetterberg, Sophie Pettersson, Josefine Zandén, Emma Tivemo och Emelie Lundkvist.

ÖSK Söder Dam: Hösthemmapremiär

Matchen börjar kl. 14:00 och det är Berndt Svärd från Örebro som skall se till att reglerna följs.

GPP_IP

Elite Hotel Cup: Dag 4 – Klart för B-final

Simon Norrman gjorde sin första match i turneringen och han tackade för förtroendet genom att hålla nollan. [Högerklicka på bilden för en bättre upplösning]

Simon Norrman gjorde sin första match i turneringen och han tackade för förtroendet genom att hålla nollan. [Högerklicka på bilden för en bättre upplösning]

ÖSK besegrade i dagens B-semifinal Hammarby med siffrorna 2-0. Både målen gjordes i första halvlek av Nadim Ayeva, första gången framspelad av Algot Strömberg och andra gången av Ryad Iskhadzhiev. ÖSK hade ett visst spelmässigt övertag i den första halvleken, Hammarby i den andra. Chansmässigt hade dock ÖSK ett fortsatt övertag och borde nog ha dödat matchen innan domaren gjorde det.

Hårt jobb på mittfältet av bland annat Julius Höglund. [Högerklicka på bilden för en bättre upplösning]

Hårt jobb på mittfältet av bland annat Julius Höglund. [Högerklicka på bilden för en bättre upplösning]

En bra insats av ÖSKarna som verkade betydligt fräschare än vad de gjorde mot Djurgården i onsdags. Jag antar att vilodagen gjorde sitt till. Bra insatser från alla lagdelar, men jag vill ändå nämna målvakten Simon Norrman, som gjorde sin första match i turneringen och svarade för några riktigt fina (och kanske matchavgörande) en-mot-en räddningar. På ett hårt arbetande mittfält pressade Dino Salcinovic och Julius Höglund sina motståndare på ett effektiv sätt.

I lördagens B-final möter ÖSK Brommapojkarna som i sin semifinal besegrade Brommapojkarna Halmstads BK med 3-0 och de blir alltså ÖSKs motståndare i en match som börjar 10:30.

I A-slutspelet fick straffar tillgripas i båda semifinalerna för att skilja lagen åt. I finalen möts Djurgården och Helsingborg.

Dino Salcinovic var till synes outtröttligt i sin press.  [Högerklicka på bilden för en bättre upplösning]

Dino Salcinovic var till synes outtröttligt i sin press. [Högerklicka på bilden för en bättre upplösning]

Degerfors organiserar om

Våra länsgrannar i Degerfors gör om sin sportsliga organisation. Patrik Werner som tränat klubben sedan 2009 kommer i fortsättningen enbart att vara verksam som sportchef.

– Det har inte varit lätt, men beslutet att kliva av tränaruppdraget är helt och hållet mitt eget. Efter många lyckade säsonger har jag kört fast med laget. Därför handlar det nu om att tänka på vad som är bäst för Degerfors IF, säger Patrik Werner på föreningens webbplats.

Uppdraget som tränare tas nu över av duon Jonas Lindskog (tidigare assisterande tränare) tillsammans med Stefan Jacobsson (tidigare akademichef).

Degerfors IF: Förändringar på ledarsidan

Silly Summer 2016: Kalle Holmberg klar för IFK Norrköping

Innan Kalle tog steget till ÖSKs A-trupp gjorde han en hel del mål för ÖSKs talangtrupp. Här på ett målgörarfoto från 2011 (Jonsered hemma 2-1) tillsammans med den alltid målfarlige Adam Botvidsson.

Innan Kalle tog steget till ÖSKs A-trupp gjorde han en hel del mål för ÖSKs talangtrupp. Här på ett målgörarfoto från 2011 (Jonsered hemma 2-1) tillsammans med den alltid målfarlige Adam Botvidsson.

Idag blev det klart som många väntat på i några dagar. IFK Norrköping meddelar på sin webbplats, att man köpt loss Kalle Holmberg från ÖSK och skrivit ett kontrakt med honom fram till slutet av år 2019.

ÖSK uttrycker på sin webbplats sin uppskattning för vad Kalle presterat för klubben och för den positiva energi han bidragit med. Och det kan jag bara instämma i som sett Kalles utveckling från inlånad junior hos Håkan Juhlins talangtrupp till en rutinerad elitspelare med 121 seriematcher för Sportklubben.

Eyravallsbloggen önskar Kalle lycka till i sin nya klubb.

IFK Norrköping: IFK värvar Kalle Holmberg
ÖSK: Kalle Holmberg till IFK Norrköping
Norrköpings Tidningar: Presskonferens hos IFK Norrköping
NA: Kalle Holmberg till IFK Norrköping
Norrköpings Tidningar: Intervju med Kalle Holmberg (video)
Norrköpings Tidningar: “Det ska bli jäkligt kul”

Kalle Holmberg i sin nya klubbdress (Foto: IFK Norrköping)

Kalle Holmberg i sin nya klubbdress (Foto: IFK Norrköping)

Pärlan till J-Södra

Pär Ericssons nya kläder (Foto: Jönköping Södra)

Pär Ericssons nya kläder (Foto: Jönköping Södra)


Det blev ändå till slut Jönköpings Södra som blir Pär Ericssons nya klubb. Föreningen meddelar idag, att man skrivit ett kontrakt fram till utgången av år 2018 med honom.

På föreningens webbplats kommenterar Ericsson övergången på följande sätt: “Det känns som en förening jag kommer att trivas i vilket är viktigt för mig för att kunna prestera maximalt”.

Något han inte tyckte i vintras då han tackade nej efter att ha besökt Jönköping. Men det kanske bara var för ett lån eller en kortare period. När nu ÖSK bestämde sig för Victor Sköld hade han väl inte så mycket annat att vänta på.

Elite Hotel Cup: Dag 3 – Djurgården satte stopp

ÖSKs ytterback Gabriel Moshél visar var han vill ha bollen.

ÖSKs ytterback Gabriel Moshél visar var han vill ha bollen. [Högerklicka på bilden för en bättre upplösning]

ÖSK U15 hade en riktigt bra möjlighet att idag kvalificera sig till Cupens A-slutspel – ett oavgjort resultat hade räckt. Det blev ändå Djurgården som drog det längsta strået då de två lagen möttes. Ja, det strået var faktiskt väldigt långt eftersom stockholmarna vann med hela 3-0.

Djurgården vann mest av allt tack vare sin effektivitet. ÖSK skapade och missade fler mer eller mindre skarpa målchanser. Djurgården gjorde mål på de få de lyckades åstadkomma. Ja, några var väl inte ens riktiga chanser, men det blev mål ändå.

Djurgården tog ledningen halvvägs in i den första halvleken när en frispark utifrån kanten letade sig in vid första. Ett mål till blev det dessutom i första halvlek. ÖSK tappade boll centralt och kunde inte fånga upp den snabba kontringen.

ÖSK höjde spelet avsevärt i andra halvlek och pressade på bra för att få anslutning igen. En lite turlig straff på grund av en hands slogs i ena stolpen och ytterligare några fina lägen missades innan Djurgården definitivt kunde avgöra till sin fördel genom ett långskott som dalade in under ribban.

I B-slutspelets första match kommer ÖSK att få möta Hammarby. Matchen spelas på Rosta Gärde med avspark kl. 16:00 på fredag. I den andra B-semifinalen möte Helsingborg och Brommapojkarna.

Till A-slutspelet gick AIK, Djurgården, Helsingborg och IFK Berga.

I morgon (torsdag) tar cupen ledigt innan slutspelsmatcherna börjar på fredag.

Silly Summer 2016: Sköld klar för ÖSK

Victor Sköld (Foto: Örebro SK)

Victor Sköld (Foto: Örebro SK)

ÖSK bekräftar idag att Victor Sköld är klar för klubben. Sköld ansluter till ÖSK med ett kontrakt på två och ett halvt år fram till slutet av år 2018. Rekryteringen kommer väl inte som någon större överraskning (förutom att det blev just Sköld). Alexander Axén gjorde klart redan förra sommaren, då man lånade in Pär Ericsson från Kalmar, att det här var en spelartyp han vill ha i sina lag. Alltså en straffområdesspecialist som vet var målet är beläget.

En spelartyp som ÖSK saknat efter det att Alhassan Kamara lämnat klubben för BK Häcken. Nu tror jag i och för sig att Sköld är betydligt mer av fotbollsspelare (och mindre murbräcka) än Kamara någonsin kommer att bli. Under sitt glansår med Falkenberg i Superettan gjorde han 20 mål, men vad som nästan är lika imponerande är att han samtidigt noterades för 9 målgivande passningar. Vilket väl visar att han är betydligt mer än enbart en målgörare. Det är bara att hoppas att hans egenskaper klarat sig igenom övervintringen hos IFK Göteborg utan några bestående men.

Sköld ansluter till ÖSKs trupp idag och han kommer att vara spelklar redan till måndagsmatchen mot Malmö FF.

ÖSK: Victor Sköld klar för ÖSK
NA: Bekräftat: Anfallaren klar för ÖSK
IFK Göteborg: Forwarden Victor Sköld lämnar IFK Göteborg. Ny adress blir Örebro SK.
Aftonbladet: Lämnar IFK Göteborg – för Örebro
Fotbollskanalen: Blåvitt jagar ersättare till Sköld
NA: Intervju med Victor Sköld (video)
Youtube: Victor Sköld 2013 Season Goals
NA: Axén: “Han älskar straffområdet”
Lasse Wirström (NA): Det finns inga svikare i den rörliga röran

U21: Mållöst då ÖSK mötte GIF Sundsvall

Det var få målchanser och det blev inte heller något mål i dagens U21-match i vilken ÖSK mötte GIF Sundsvall. Gästerna från Medelpad kom till matchen med ett rätt starkt lag som bland annat innehöll samtliga bänkspelare från deras gårdagsmatch mot Djurgården med undantag av Mauricio Albornoz, som ju spelade nästan hela den matchen. I anfallet mönstrade de ÖSK-bekantingen Shpetim Hasani samt Johan Eklund. Deras unge talang Erik Granath som gjorde Giffarnas tredje mål igår var även han med på plan.

ÖSK å sin sida gav Nordin Gerzic en halvlek och spelade som vanligt med ett mittbackslås bestående av Brandon Hines-Ike och Carl Ekstrand Hamrén. Nyförvärven Ferhad Ayaz och Alfred Ajdarevic bräddade mittfältet på var sin kant. Anton Fagerström vaktade målet. Däremot saknades Michael Omoh och provspelaren Martin Lorentzson, vilka jag tycker borde ha varit med.

Det finns väl egentligen inte så mycket att säga om matchen. Sundsvall var det något bättre laget, men hade precis som ÖSK svårt att komma till avslut. Mot slutet av matchen fick Sundsvall en kraftigare press mot ÖSKs försvar och det såg ett tag ut som om de skulle kunna pressa in ett mål. Men icke.

Närmast ett mål för ÖSK var Ebrima Jaiteh efter ett individuellt genombrott med fem minuter kvar av matchen. Hans hårda skott tog dock i ribban.

NA: Ayaz första match från start: ”Såg pigg ut”
Sundsvalls Tidning: Tredje matchen efter säsongsuppehållet för Giffarnas U21 – slutade mållöst för båda lagen

Några noteringar.

 • Nordin Gerzic spelade bara första halvlek och såg på det hela taget måttligt intresserad ut.
 • Ferhad Ayaz fick 70 minuter och hans aktion påminner väldigt mycket om hur det såg ut hos Degerfors för något år sedan. Han gillar att utmana och kommer i allmänhet förbi. Tyvärr blev han lite väl svältfödd med bollar och utan speciellt mycket understöd från vänsterback (Ödberg) och vänstermitt (Loön).
 • Alfred Ajdarevic hade tyvärr en tendens att vika tillbaka eller spela bollen bakåt istället för att utmana framåt då han mötte motstånd. En del bra tekniska nummer och några fina crossbollar från hans del, dock.
 • Mittbacksparet var mycket solitt och klarade av sina namnkunniga motståndare på ett riktigt bra sätt. Både Eklöf och Hasani sökte sig dock gärna bakåt i plan så det blev sällan de där riktiga nickduellarna man trott man skulle få se.
 • Detta berodde nog huvudsakligen på att ÖSKs ytterbackar Mirza Turan/Michel Yanez samt Albin Ödberg höll rent på sina respektive kanter.
 • Shpetim Hasani var så gott som osynlig i matchen. Om jag kommer ihåg från ÖSK-tiden var han aldrig speciellt motiverad då han spelade med U21-laget. Med tanke på vilka alternativ som Sundsvall har anfallsmässigt så kommer han inte att få speciellt mycket speltid i år. Det skulle inte förvåna mig om han innan fönstret stänger hamnat hos en klubb i Superettan som jagar avancemang.
 • Michael Loön blir bättre och bättre för varje månad som går. Han rankas nog som ÖSKs fjärde bästa mittfältare vid det här laget. Frågan är dock om han hinner bli så bra att ÖSK ger honom ett kontrakt så att han kan fortsätta nästa år då han blir 20.
 • ÖSK hade svårt att få till något ordnat anfallsspel. Det blev mest chansbollar mot Jonathan Lundberg och Ebrima Jaithe, som inte heller fick till något samspel sinsemellan att tala om.
 • Anton Fagerström gjorde ett bra intryck. Rejäla ingripanden och med ett bra grepp på bollen. Snackar nästan lika mycket som Oscar Jansson och dessutom oftast på engelska.

  Matchfakta:
  Laguppställning: Anton Fagerström – Mirza Turan, Brendan Hines-Ike, Carl Ekstrand Hamrén, Albin Ödberg – Alfred Ajdarevic, Nordin Gerzic (ht), Mikael Loön (90), Ferhad Ayaz (70) – Jonathan Lundberg, Ebrima Jaiteh
  Ersättare: Douglas Bjäresten (mv), Michel Yanez Hernandez (ht), William Gunnarsson (70), Oliver Kåhed (90), Hampus Lundgren och Simon Danielsson