Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Trångt för Häcken?

Den 17 juli spelar ÖSK sin första hemmamatch efter EM-uppehållet. Motståndarna från BK Häcken kommer då mer eller mindre direkt från sin kvalmatch (2:a omgången) i UEFA Europa League.

På hemmaplan möter de den 14 juli antingen nordirländska Linfield (Paul Munsters gamla klubb) eller Cork från Irland. Den 21 juli spelar de sedan den andra omgångens bortamatch på den gröna ön.

De är väl båda två lag som Häcken normalt skall slå, men man måste nog räkna med att göteborgarna har mer än en match i huvudet, då de kommer till Örebro.

U13: Oavgjort i Lomma

ÖSK U13 är den här veckan i Skåne för att delta i Nike GIFs elitturnering för spelare i klassen P13/2003. Den första gruppspelsmatchen är avklarad med ett oavgjort och dessutom mållöst möte med Jarlabergs IF från Nacka. I morgon väntar matcher mot Malmö FF och IFK Göteborg. Även de två lagen spelade faktiskt 0-0 i sitt inbördes möte.

Jag har lagt in en länk till gruppindelning och resultat under rubriken Ungdomscuper i högermarginalen.

ÖSK Söder – på rätt sida (fotbolls)lagen

DSC_0001_Söderflagg

Nu på rätt sida lagen.

Bland de regelförändringar som the International Football Association Board beslutat om finns en som i högsta grad berör ÖSK Söder. Deras hörnflaggor kan nu anses legala. Och om inte redan nu så i alla fall, när SvFF hunnit införa den nya regeln i motsvarande svenska bestämmelser.

The Guardian har en artikel om dessa nya regler: Kick-offs can now go backwards, and other rule changes newly approved

U19: Förlust i Åtvidaberg

ÖSK U19 blandar och ger. Igår var de i Åtvidaberg och förlorade sin juniorallsvenska match med 2-0. Ingenting från ÖSK om matchen, men det finns några rader hos ÅFF.

Åtvidaberg: U19 segrade mot Örebro!

Matchfakta:
13. 1-0 Eldin Lugonja
66. Varning Alex Hahne
66. 2-0 Lucas Öhrn

De 11 som startade: Alex Hahne, Felix Möller (k), Albin Ödberg, Adam Bark (U17), Gabriel Fernsten, Kevin Johansson, Lukas Hjort, Hampus Lundgren, Oliver Kåhed, Mirza Turan och Simon Gustafsson (mv, U16).
Startade på bänken gjorde: Michel Yanez Hernandez, Ebrima Jaiteh, William Gunnarsson, Axel Påhlsson, Viktor Walldén, Mikael Loön, Jacob Nilsson (mv, U15).

Man kan nog se en viss planering inför U21-matchen på tisdag i ovanstående laguppställning.

U19-serien tar nu ett drygt månadslångt sommaruppehåll. Nästa seriematch i juniorallsvenskan spelas inte förrän den 30 juli, då Djurgården kommer till Örebro. U21-matcher, som väl kommer att behöva använda sig av en del juniorer, är inplanerade den 28 juni (Hammarby, hemma), 19 juli (AIK i Nyköping) och den 26 juli (GIF Sundsvall, hemma)

Träningsmatch: GIF Sundsvall – Örebro SK 3-1 (2-1)

Plats: Gavlevallen
Tid: Torsdagen den 23 juni kl. 15:00
Domare: Mohammed Al-Hakim, Västerås
På TV: Nej
Web-TV: Nej
Twitter: @oskfotboll @GIFSundsvall
Publik:


Matchfakta:
13. 1-0 Dibba
31. 1-1 Nordin Gerzic (frispark direkt i mål)
41. 2-1 Krogh Gerson
ht. Spelarbyte Daniel Björnquist in, Patrik Haginge ut
ht. Spelarbyte Robert Åhman Persson in, Erik Moberg ut
ht. Spelarbyte Logi Valgardsson in, Sebastian Ring ut
ht. Spelarbyte Martin Broberg in, Maic Sema ut
ht. Spelarbyte Karl Holmberg in, Alhassan Kamara ut
62. Spelarbyte Sebastian Ring in igen, Nordin Gerzic ut
63. Spelarbyte Astrit Ajdarevic ut, Albert Ajdarevic in
75. Spelarbyte Patrik Haginge in, Sebastian Ring ut igen
80. 3-1 Eklund

ÖSKs startelva: Oscar Jansson – Patrik Haginge, Michael Almebäck, Erik Moberg, Sebastian Ring – Maic Sema, Nordin Gerzic, Brendan Hines-Ike, Daniel Gustavsson – Astrit Ajdarevic, Alhassan Kamara.
Avbytare: Daniel Björnqvist, Robert Åhman Persson, Logi Valgardson, Martin Broberg, Karl Holmberg, Albert Ajdarevic, Patrik Haginge, Jonathan Lundberg och Jacob Rinne (mv)

ÖSK disponerar hela sin trupp sånär som på Carl Ekstrand Hamrén, som tydligen har drabbats av en skadekänning av något slag. Ett frågetecken även för Daniel Nordmark som vänta tillökning i familjen.


160623. NA: Oscar: ”Frustar efter allsvenska matcher”
160623. Sundsvalls Tidning: Det hände mycket kring Krogh-Gerson när Giffarna vann mot Örebro
160623. ÖSK: Speltid för många när ÖSK föll mot ”Giffarna”


NA: Direktrapportering.


160623. ÖSK: Axel Kjäll om dagens träningsmatch
160622. ÖSK: Pulsen inför träningsmatchen mot GIF Sundsvall (video)
160622. NA: Lillebror Ajdarevic uttagen till ÖSK-match

ÖSK satsar på gräs

Igår skev NA, att ÖSK under den närmsta tiden kommer att få träna och spela på gräs. Huvudanledning tycks vara, att plastgräset på Behrn Arena kommer att få en uppfräschning under kommande vecka.

Tisdagens U21-match mot Hammarby – i vilken ÖSK tycks satsa på ett rätt starkt lag – kommer därför att spelas på Trängen. Dagen därpå är det dags för årets första DM-match för ÖSK och den spelas på Björkvallen i Åmmeberg.

Även träningsmatchen mot Elfsborg spelas på gräs – i Falköping. Jag antar att ÖSK sedan fortsätter att träna på naturgräs tills dess att bortamatchen mot Malmö FF den 11 juli är avklarad. Därefter har ÖSK en hemmamatch, men det är inte förrän den 17 juli, då BK Häcken kommer till Örebro.

NA: Behrn arena stängs av: ”Tuff belastning”

U17: Revansch mot GAIS

ÖSK U17 fick idag en riktigt bra avslutning på sin vårsäsong. Laget tog revansch för vårens 3-0 förlust i Göteborg genom att besegra GAIS med samma siffror hemma på Behrn Arena. Ett resultat som jag tror hälsades med en viss lättnad av tränarna Bernhard Nilsson och Niklas Aronsson. Matchen i Göteborg var minst sagt stökig med totalt 16 gula kort och tre gulkortsutvisningar. ÖSK fick då resa hem med 4 skadade spelare. Den här gången blev det inte alls lika våldsamt även om det ibland kunde skönjas tendenser. Men matchens domare Anders Axelsson och hans två assisterande gjorde ett bra jobb och kväste det mesta av fulspelet i sin linda.

ÖSK kom till spel med ett lag som under normala förhållanden kanske skulle kallas ihåligt, men som visade sig vara hur solitt som helst. Av olika anledningar saknades flera av de normalt tongivande spelarna, men de som i stället fick chansen gjorde att detta knappast märktes. Matchens debutant, Nadir Ayeva från Håkan Juhlins U15-trupp, tackade dessutom för förtroendet genom att göra ÖSKs första och tredje mål. Så värst mycket mer kan man väl inte önska sig av en debutmatch.

”Nadde”, som han kallas, var på rätt plats efter en halvtimme och kunde bredsida in ÖSKs ledningsmål efter utmärkt förarbete av Albin Zidaric, vars passning hittade fram till honom någon meter framför mål. Hans andra mål var väl vad som i praktiken knäckte gästerna definitivt. Adam Leijon som stod för förberedelserna och dennes passning friställde ”Nadde” helt ren framför mål vid typ straffpunkten. Jag har i och för sig en misstanke om att hans skott var rätt misslyckat, men det tog i stolpen och studsade i mål och det är ju i slutändan det enda som räknas.

Matchens andra mål, psykologiskt inslaget precis före halvtidsvilan, stod lagets formspelare Isac Eklöf för. Sebastian Ternevid gjorde en av sina patenterade raider efter högerkanten, tittade upp vid kortlinjen och satte bollen mer eller mindre på Isacs fot. Denne hade till och med tid att se var det såg ledigt ut innan han skjuter.

GAIS hade den här gången inte så mycket att komma med. Även om det på planen var rätt jämnt spelmässigt klarade de inte av att på samma sätt som ÖSK komma till avslutslägen. Dessutom gjorde Simon Bladh i ÖSKs mål en riktigt bra match, alert och med bra kommunikation med sin backlinje. Mittbacksparet Manne Ljungbacka och Edwin Lundqvist kan inte ha spelat ihop många gånger, men det märktes inte. Edwin har en fantastisk förmåga att läsa spelet och få fram en fot framför sina motståndare när det behövs. Manne är så dynamisk och följsam i sitt spel att det knappt märks att han är på plan.

Jag har ibland tyckt att Isac Eklöf inte passar så bra centralt på mittfältet utan att han mer kommer till sin rätt på kanten. Efter dagens match får jag nog lov att revidera den uppfattningen. Isac var riktigt bra och ägde tillsammans med Jonathan Aronsson mittfältet. I anfallet hade ”Nadde” bra uppbackning av den alltid lika rörliga och småfinurliga Adam Leijon. De trivdes bra ihop.

Jag kan i och för sig räkna upp några till som gjorde en bra match, men jag nöjer mig med att konstatera att laget inte hade några svaga punkter.

I och med dagens match är våren avklarad spelmässigt. Nästa seriematch är IFK Göteborg borta i slutet av juli. Innan dess skall Harald Detlofsson, Arvid Brorsson, Jospeh Spångberg, Isac Eklöf och Almin Masic på ett breddelitläger på Bosön i början av juli. Därefter väntar Gothia Tipselit Trophy mellan den 18 och 23:e juli, innan det blir dags för serielunk igen.

På truppsidan har det skett en del förändringar inför hösten. Vide Törner och Samuel Brunnberg har gått tillbaka till Sturehov. Almin Masic kommer enligt rapporter att lämna för en klubb i Slovenien. Lucas Parkedal Stenfeldt och Manne Ljunghaga, som tränat med U17 ett tag, kommer att flyttas upp från U16.

Matchfakta:
30. 1-0 Nadir Ayeva (Albin Zidaric)
34. Varning Manne Ljunghaga
44. 2-0 Isac Eklöf (Sebastian Ternevid)
63. 3-0 Nadir Ayeva (Adam Leijon)

Laguppställning: Simon Bladh – Martin Trinh (85), Manne Ljunghaga (U16), Edwin Lundkvist, Gustav Pauly (88) – Sebastian Ternevid (64), Isac Eklöf, Jonathan Aronsson (k), Albin Zidaric (72) – Adam Leijon, Nadir Ayeva (86, U15)
Avbytare: Martin Andersson (mv), Abbubakar Abduwalli (64, U16), Lucas Parkedal Stenfelt (72, U16), Lukas Julher (85, U16), Gabriel Yildiz (86, U16) och Fredrik Karlsson (88, U16)

ÖSK Söder Dam: Sara Sandberg tar nästa steg

Sara Sandberg jublar efter att ha fullbordat sitt hat-trick (på en kvart) i en av dagens DM-finaler. (120826)

Sara Sandberg jublar efter att ha fullbordat sitt hat-trick (på en kvart) i en av dagens DM-finaler. (120826)


För någon vecka sedan tog Sara Sandberg studenten och snart är det dags för det första stora steget ut i det ”verkliga livet”. På sin blogg skriver hon att gårdagsmatchen mot Västerås BK 30 var hennes sista för ÖSK Söder. Till hösten pluggar hon i USA och spelar sin fotboll för Charlotte 49ers.

Bloggen önskar henne lycka till med både fotbollen och studierna.

Sara Sandberg: SISTA MATCHEN I ÖSK SÖDER

U-matcher dan före midsommarafton

ÖSK U17 och U19 har båda matcher idag. U17 på hemmaplan och U19 i Åtvidaberg.

Det äldre laget åker för andra gången den här veckan till Östergötland. Första gången var det för en U21-match mot någonting som såg väldigt likt en allsvenska startelva för IFK Norrköping. Då gick det inte så bra. Får hoppas att det går bättre i Åtvidaberg.

Rickard Torstensson har kallat följande Matchtrupp: Simon Gustavsson (mv, U16), Jakob Nilsson (mv, U15), Lukas Hjort, Axel Pålsson, Alex Hahne, Gabriel Fernsten, Michel Yanez Hernandez, Viktor Walldén, Mikael Loön, Mirza Turan, Oliver Kåhed, Albin Ödberg, Kevin Johansson, Hampus Lundgren, Felix Möller, William Gunnarsson, Adam Bark (U17) och Ebrima Jaiteh.

Målvaktsproblem trots att det finns tre målvakter i U19-truppen?

Matchen spelas på Kopparvallen och börjar kl. 17:00.


ÖSK U17 har hemmamatch och möter GAIS. Då lagen möttes i Göteborg blev det förmodligen något slags gulkortsrekord. GAIS fick 10 av vilka fyra var dubbla. ÖSK drog på sig 6 av vilka två resulterade i en utvisning på Adam Leijon. Vi får hoppas att det inte går lika livligt till den här gången.

Jag vet inte så mycket om hur det ser ut i ÖSKs trupp. Ett knippe U16-spelare har kallats, vilket väl innebär att spelare saknas/är sjuka/bortresta. Roligt att se att bland de extrainkallade så hittar vi U15-talangen Nadir Ayeva. Från U16 har Manne Ljunghaga och Abbubakar Abduwalli, vilka inte spelade igår mot Karlsund samt Lucas Parkedal Stenfelt, Gabriel Yildiz och Lukas Julher (som spelade hela den matchen.

ÖSK Söder Dam: Förlust mot Västerås BK30

DSC_0024_Josefine Zandén

Josefine Zandén – ÖSK Söders ”sniper” – gjorde mål mot Västerås BK 30 också.

ÖSK Söder hade, som jag befarat, inte så mycket att sätta emot då serieledarna från Västerås BK30 kom till GPP IP för vårsäsongens sista seriematch. Handikappade från början då både Silvia Erkisi och Hannah Uhlan saknades på grund av avstängningar. Inte blev det lättare när sedan tf. lagkapten Lisa Lindahl fick lämna planen i slutet av första halvlek på grund av en skada.

Nu kan man ju i och för sig fundera på om det var bra eller dåligt att Silvia och Hannah saknades. BK30 kunde mycket väl och hade förmodligen vunnit ändå. I så fall är det snarast en fördel att de båda spelarna kan börja höstsäsongen utan några gula kort i straffregistret.

Eftersom jag inte såg matchen finns väl inte så mycket att säga om den. Jonas Ask tyckte att första halvlek var rätt jämn, men BK30 ledde ändå med 2-0 i halvtid. Andra blev besvärligare med  ytterligare ett påtvingat byte på mittbacksplatsen. Det fanns vid det laget inte någon etablerad mittback kvar i laget. Så då var det väl inte så lätt, antar jag.

I övrigt kan vi från omgången konstatera, att Nyköping och Fanna, de två lagen precis ovanför strecket, vann sina resp. matcher mot två Värmbol resp. Västerås IK som båda ligger under. Gapet upp till det undre strecket börjar nu bli så stort att nedflyttningsstriden i praktiken snart är avslutad.

ÖSK Söder Dam: Förlust innan uppehållet
NA: Mittbacksparet borta – då föll ÖSK på fasta
VLT: Tar semester – som dominant tabelletta
Västerås BK 30: Seger mot Örebro SK Söder borta med 4-1

Matchfakta från ÖSK Söders twitterflöde:
08. 0-1 Elin Hammar
36. 0-2 Ulrika Rejdemark (straff)
41. Spelarbyte Lisa Lindahl ut, Sara Sandberg in.
58. Spelarbyte Hanna Persson ut, Amanda Nordenby in
64. 0-3 Elin Hammar
68. Spelarbyte Sophie Petterson ut, Olivia Puhls in
73. 1-3 Josefine Zandén
89. 1-4 Marie Segerholm

De 11 som startade: Ida Lindell (mv), Hanna Persson, Lisa Lindahl (k), Jenny Börjesson, Klara Thorsén, Elin Börjesson, Joline Jakobsson, Emma Östlund, Sophie Pettersson, Josefine Zandén och Emma Tivemo.
Ersättare: Stina Koskilampi (mv), Sara Sandberg, Amanda Nordenby, Olivia Puhls och Linnéa Wetterberg