Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen 2018

Örebrocupen avslutades igår efter tre dagar med högsommarsol och heta fotbollsmatcher. ÖSK, som i år inte ställde upp med några toppade lag, gjorde väl ungefär vad som kunde förväntas.

Bäst lyckades ett av lagen i pojkar 13, där ÖSK lag vit gick nästan hela vägen. Det blev förlust i A-semifinalen mot Karlslund, som sedan även vann finalmatchen.

I den äldsta flickklassen ställde ÖSK upp med ett blandat lag, som tyvärr hamnade på fel sida slutspelsstrecket. De revanscherade sig dock genom att sedan vinna B-slutspelsfinalen.

Örebrocupen 2018

I morgon (fredag) startar Örebrocupen. Närmare 400 lag kommer under tre dagar att mötas i grupp- och slutspel. ÖSKs deltagande är i år rätt begränsat. 15 lag är anmälda och detta företrädesvis i de yngre klasserna. Såvitt jag kunnat se deltar inte något lag från någon av ÖSK Ungdoms U-trupper på pojksidan (03:or och 04:or) utan i de klasserna är det breddlag som deltar från ÖSK.

Intressantast blir det nog att följa laget i den äldsta flickklassen F15/16. ÖSK kommer med ett starkt lag med spelare från F02 och F03. 02:orna har under våren spelat div 4-fotboll med stor framgång och 03:orna vann sin serie i högsta flickklassen mot lag från Västmanland och Sörmland.

Ett av de yngre lagen som det kanske kan vara värt att hålla ett öga på är ÖSK P05 Vit. De tränas av Arne Skotte och Ronny Gustavsson som inför det här året lämnade över ett gång mycket kompetenta 02:or till ÖSK Elitfotboll och nu startat om med en yngre årsklass.

Örebrocupen: Spelscheman

Deltagande lag från ÖSK.
Örebro SK Pojkar 10 Easy Örebro SK Vit
Örebro SK Pojkar 10 Easy Örebro SK Svart
Örebro SK Pojkar 11 Hard Örebro SK Svart 2
Örebro SK Pojkar 11 Hard Örebro SK Svart 1
Örebro SK Pojkar 11 Hard Örebro SK Vit 2
Örebro SK Pojkar 11 Hard Örebro SK Vit 1
Örebro SK Pojkar 12 Tävling Örebro SK Vit 1
Örebro SK Pojkar 13 Örebro SK Vit
Örebro SK Pojkar 13 Örebro SK Röd
Örebro SK Pojkar 14 Örebro SK Vit
Örebro SK Flickor 10 Örebro SK
Örebro SK Flickor 12 9-manna Örebro SK
Örebro SK Flickor 13 Örebro SK
Örebro SK Flickor 14 Örebro SK
Örebro SK Flickor 15/16 Örebro SK

Örebrocupen futsal 2017

Den sista gruppspelsdagen avgjordes igår med ytterligare ett ÖSK-lag, som erövrade en plats i dagens finalpass. ÖSK U14 lag 1 tog sig igenom sin grupp med fyra vinster och en oavgjord match i bagaget. Belöningen blev en gruppseger och möjligen en något lättare semifinalmotståndare. Lag 2 som spelade i den andra gruppen var nära men nådde inte riktigt ändå upp. En seger och hela tre oavgjorda matcher räckte inte riktigt till för att klara en andraplats i gruppen.

I eftermiddag/kväll kommer semifinaler och finaler att avgöras. För ÖSKs del blir det ett intressant pass med ÖSK-deltagande i de flesta av klasserna.

Finalpasset för de äldre klasserna ser ut på följande sätt:

16:00 P14 Semifinal Örebro SK 1 U1 – Laxå IF
16:40 P14 Semifinal BK Forward Svart – BK Forward Gul
17:20 F14/15 Semifinal Gideonsbergs IF – Örebro SK F03 Svart
18:00 F14/15 Semifinal Örebro SK F02 Vit – Örebro SK F02 Svart
18:40 P15 Semifinal BK Forward Svart 2 – Karlslunds IF lag 1
19:20 P15 Semifinal Tallboda IF – Örebro SK
20:00 P14 Final
20:40 F14/15 Final
21:20 P15 Final

Örebrocupen futsal 2017

ÖSK U15 gjorde vad som fordrades och tog sig igår vidare till semifinal i cupen. Dock inte utan vissa problem – två av deras fem matcher slutade oavgjort. Men det räckte ju. Breddlagen från ÖSK Ungdom hade inte några större framgångar och för dem är det färdigspelat för det här året.

I lördagens semifinal kommer ÖSK U15 att få möta Tallboda IF – ett lag från en klubb i Linköping som verkar ta futsal med större allvar än vad ÖSK gör. Kan bli svårt.


I dag spelas de sista gruppspelsmatcherna. För ÖSKs del innebär det att U14-truppen skall aktiveras. P14 är återigen en rätt liten klass med bara 12 deltagande lag uppdelade på 2 gruppen. ÖSK har anmält två lag, vilket bör innebära att det inte handlar om någon toppning av laget. Å andra sidan – är man med i U-truppen skall man vara rätt så bra. Kan nog gå hur som helst.

Örebrocupen futsal 2017

Örebrocupens första gruppspelsdag resulterade i tre lag som gick vidare till lördagens semifinaler. För bedriften svarade ÖSK Ungdom som i klassen F14/15 hade fyra lag anmälda i den lite tunna äldsta flickklassen. Ett av de yngre flicklagen från F03 tog sig till semifinal och får i den möta Västeråslaget Gideonsberg. I den andra semifinalen gör de två lagen från de ett år äldre F02:orna upp om vem som kommer att få möta Gideonsberg i finalen (för så blir det väl).

ÖSK F02 lag svart hade Gideonsberg i sin gruppspelsgrupp och förlorade den matchen med 2-0. Vilket i och för sig inte säger mer än att Gideonsberg nog har ett rätt bra lag.

Sämre gick det för pojkarna i klassen P03. Laget från ÖSKs U-trupp gick visserligen till slutspel och vann sin åttondelsfinal mot IK Sturehov lag röd med 1-0. Men sedan tog det stopp. I kvartsfinalen stod Rynninge IK för motståndet. Efter oavgjort vid full tid vann Rynninge till slut efter straffar med 8-7.

I eftermiddag avgörs gruppspelet i klass P15 – också det en rätt tunn klass med bara 12 anmälda lag. Av dessa kommer 4 från ÖSK Ungdom. Eftersom det verkar som om ett av ÖSK-lagen kommer från U-truppen skulle det förvåna mig om de inte tar sig till en plats i A-slutspelet. De spelar väl egentligen inte futsal på allvar, men är tillräckligt bra för att fixa en semifinalplats ändå, tror jag.

Örebrocupen futsal 2017

I morgon (onsdag) och fram till och med lördag kommer årets Örebrocup i futsal att avgöras. Gruppspelen avgörss under de tre första dagarna innan semifinaler och finaler spelas lördagen den 30 december. Alla matcher spelas i Idrottshuset (gamla och nya) så man har allt på ett och samma ställe. Bra både för lag, ledare och publik.

Totalt deltar 149 lag i turneringen. Av dessa kommer 26 stycken från ÖSK Ungdom som är den klubb som har flest anmälda lag. FÖr ÖSKs del är det väl främst U-lagen i pojkklasserna P13, P14 och P15 samt de fyra anmälda flicklagen i den sammanslagna klassen F14/15 som kan vara intressanta att kolla in.

För pojklagens del är nog turneringen i och för sig inte så viktig. De deltar inte i DM-klasserna och tar nog mest av allt Örebrocupen som en kul grej. Men de är så pass duktiga fotbollsspelare så de bör ändå kunna hävda sig bra. För flickorna i klasserna F02 och F03 får turneringen i första hand fungera som en repetition inför DM-finalerna som spelas i början januari. Jag tror dock att flicklagen inte är toppade utan att man försökt får så jämna lag som möjligt. Man gör ofta så.

På onsdagen avgörs gruppspelet för P13 och F14/15. I elden under onsdagen är U13-laget samt två breddlag i pojkarnas klass samt de fyra lagen i den äldsta flickklassen.

Som vanligt kan det nog vara en intressant turnering att kolla för den som har tid och lust under mellandagarna.

Örebrocupen: F03:orna straffade alla

ÖSK Ungdoms lag i flickornas 14-årsklass gick obesegrade genom årets turnering och de kan nu titulera sig örebrocupssegrare. Cupsegrar i tighta matcher verkar för övrigt vara något av tjejernas specialitet. Tidigare i år vann de den stora Tidaholsmcupen genom finalseger efter straffar. En meriterande seger i en klass som samlat 30 deltagande lag.

Straffar behövdes det även idag för att få fram en segrare i finalmatchen mellan ÖSK och IFK Lidingö. Och det var inte bara i finalen som straffar behövdes för att ta laget vidare. Även i åttondelsfinalen mot AIK och i kvartsfinalen mot norska Gjelleråsen IF var det först efter straffsparksläggning som laget avancerade. Semifinalen mot SK Iron vanns dock rätt bekvämt på det traditionella sättet.

Örebrocupen 2017

Årets Örebrocup spelas i slutet av den här veckan. Drygt 550 lag är anmälda, de flesta från Sverige men även med ett femtiotal deltagande lag från Finland, Norge och Estland. Cupen avgörs från fredag (16.6) till söndag. Utöver de ”vanliga” spelplatserna i Örebro kommer matcher även att avgöras i Kumla och Latorp.

ÖSK-familjen är som vanligt företrädd med många lag och i alla klasser med undantag av den yngsta flickklassen F10. De deltagande ÖSK-lagen är följande:

P10 Örebro SK Svart 1
P10 Örebro SK Svart 2
P10 Örebro SK Vit 1
P10 Örebro SK Vit 2

P11 Örebro SK Vit 1
P11 Örebro SK Vit 2
P11 ÖSK Ungdom

P12 Örebro SK Röd
P12 ÖSK P12 Tävling

P13 ÖSK Ungdom Vit 1
P13 ÖSK Ungdom Vit 2
P13 ÖSK Svart

P14 Örebro SK Ungdom

P15 ÖSK Ungdom Svart
P15 ÖSK P02 Röd

F11 Örebro SK Ungdom

F12 Örebro SK

F13 Örebro SK Söder

F14 Örebro SK

F15/16 Örebro SK Söder

Intressanta att kolla in skulle lagen i P14 samt de två äldsta flickklasserna kunna vara. Dessa lag bör ha goda möjligheter gå vidare till respektive A-slutspel.

Örebrocupen 2017: Resultat mm.

Örebrocupen futsal 2016: Cupseger för ÖSK Söder Dam

ÖSK-familjen lyckades under gruppspelet att placera hela 6 lag i finalspelets semifinaler. Av dessa var det tyvärr bara ett lag som lyckades gå hela vägen fram till finalvinst. Att det skulle vara det starka laget i F01/02 (förstärkt med en spelare från Rynninge) som gick i land med den uppgiften kom inte som någon överraskning.

I övrigt fick lagen finna sig i att bli utslagna redan i semifinalen – i tre fall dock först efter att en straffsparksläggning behövdes för att skilja semifinalisterna åt. Något som bland annat drabbade de starka pojklagen i P14 och P15. Till deras försvar skall dock sägas att de inte tränar inomhus utan att det mer var en ”kul grej” att ställa upp i inomhuscupen.

Resultat från Örebrocupen. Segrare och bästa ÖSK-placering.
P10. Segrare Rynninge IK. Inget ÖSK-lag i slutspelet
P11. Segrare Laxå IF. ÖSK Svart besegrades av Laxå i semifinalen med 3-0
P12. Segrare BK Forward e.s. ÖSK Svart förlorade sin kvartsfinal mot ett lag från Adolfsberg efter straffar.
P13. Segrare Laxå IF. ÖSK förlorade semifinal mot Laxå med 3-2
P14. Segrare IK Sturehov. ÖSK förlorade semifinal mot Sturehov e.s.
P15. Segrare Rynninge. ÖSK förlorade semifinal mot Karlslund e.s

F05/06. Segrare Adolfsbergs IK. Inget ÖSK-lag i slutspelet
F03/04. Segrare Norrstrands IF e.s. ÖSK förlorade semifinal mot Adolfsberg med 2-1
F01/02. Segrare ÖSK Söder som i finalen besegrade Rynninge IK med 1-0 (Vanessa Mujic)

Med Örebrocupen avklarad riktas nu distriktets futsalintresse mot slutspelet i DM. I detta företräds ÖSK av lag i klasserna F15(02), F17(00), P15/02) samt i dam- och herrklasserna av lag från ÖSK Söder. I P17(00) deltog inte något lag från ÖSK. Slutspelet inleds på trettondagen med åttondelar och kvartsfinaler för herrlagen. På lördagen den 7 januari avgörs ungdomsklassernas semifinaler. Finalerna för ungdomarna samt semifinal och final för herr och dam avgörs söndagen den 8 januari.