Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Futsal: Örebrocup i dagarna fyra

I morgon (torsdag) sparkar årets Örebrocup i futsal igång. Till skillnad mot utomhuscupen är detta i första hand en cup som vänder sig till lokala lag, även om det också förekommer en del tillresta lag bland de anmälda.

Sammanlagt är 137 lag anmälda till tävlingen av vilka 14 lag kommer från ÖSK Ungdoms verksamhet. Dessutom deltar – för att krångla till det lite extra – även några lag från ÖSK Futsal som driver en egen ungdomsverksamhet vid sidan av ÖSK Ungdom. Samtliga matcher spelas i Idrottshuset. Under de tre första dagarna torsdag – lördag avgörs gruppspelsmatcherna och på söndag är det finaldag för klasserna från 13 år och uppåt.

Örebrocupen är i första hand en breddtävling och jag tror inte att vi kommer att få se några toppade lag från ÖSKs sida. Starka är dock ÖSK F03 i flickornas sammanslagna 14/15-årsklass. ÖSK P05 Vit gjorde en bra utomhussäsong och de är säkert duktiga inomhus också. Dessutom finns det ett lag med det lite ambivalenta namnet ÖSK P04 Svart U. Oklart om det är det svarta eller U:et som väger tyngst. Det skulle kunna vara akademilaget som drivs i ÖSK Ungdoms regi och i så fall är de säkert konkurrenskraftiga.

Först ut av lagen med serietabell och slutspel är ÖSK F03 och F04 i den sammanslagna flickklassen. De spelar sina matcher i morgon eftermiddag/kväll.

ÖSK F03: Flickor 14/15 grupp A.
ÖSK F04: Flickor 14/15 Grupp B

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.