Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Örebrocupen 2019

I morgon (som är en fredag) inleds årets Örebrocup i fotboll. Tävlingen med drygt 450 deltagande lag avgörs från fredag till söndag. ÖSK Ungdom har 21 anmälda lag till turneringen och är därmed (som vanligt) en av de största deltagande föreningarna. Störst från Örebro är de dock faktiskt inte det här året. Adolfsbergs IK ligger antalsmässigt före ÖSK med sina 25 anmälda lag. Imponerande, kan jag inte låta bli att tycka.

Turneringen spelas som vanligt med tyngdpunkten vid Rosta Gärde. Men även spelplaner på Ekäng, Grönpepparparken, Heden, Lugnet, Lundby och Trängen förekommer i spelprogrammet.

För ÖSKs del skall man väl inte räkna med några framskjutna placeringar eftersom man tar cupen i första hand som en breddtävling. Det kan kanske ändå löna sig att hålla ett öga på flicklaget i F15/16 och pojklagen i P15. De lag som tar sig till A-final i respektive klasser har hur som helst gjort det riktigt bra.

De deltagande lagen i Örebrocupen får förutom de egna matcherna i turneringen även en möjlighet att se allsvensk fotboll. Örebro SK har nämligen bjudit in samtliga deltagande lag att gratis se fredagsmatchen mot Helsingborg. Från ÖSKs sida räknar man med / hoppas på att 2-3000 ungdomar skall dra nytta av erbjudandet. Det tror jag är högt räknat. De flesta lagen har nog någon kvällsmatche eller annan aktivitet som krockar med matchen.

Örebrocupen 2019: Klasser/Spelprogram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.