Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21 och P20: Ali och Collander landslagsuttagna

När SvFF idag presenterade ett antal landslagstrupper inför det kommande landslagsuppehållet fanns ÖSKarna Hussein Ali och Dennis Collander med bland de uttagna. Något överraskande var det Hussein Ali som fick en plats i den U21-trupp som skall spela EM-kvalmatcher medan Dennis Collander får nöja sig med en plats i den tillfälliga P20-truppen.

En lite märklig uttagning kan tyckas med tanke på att det var Collander och inte Ali som fick speltid vid det första landslagsuppehållet. Collander var då dock inte kallad som en del av den ursprungliga truppen utan blev inkallad som reserv. Så det finns uppenbarligen någon ”ordinarie” spelare som rankas högre av landslagsledningen. Uttagningarna styrs givetvis mycket av hur konkurrensen ser ut på de olika platserna i laget.

Det är om laguttagningen blir densamma som i de inledande landskamperna inte ens säkert att Ali inte får någon speltid alls, medan Collander mycket väl kan få det både mot Rumänien och Mexico. Collander med sin något bredare fotbollspalett är dessutom spelbar i några olika positioner medan det för Alis del väl enbart är en plats som högerback som kommer i fråga.

U21.
Landslaget möter först Montenegro i Helsingborg 8 oktober och fortsätter sedan med en bortamatch mot Italien i Monza 12 oktober.

SvFF: U21-truppen till EM-kvalet i oktober


P20.
P20-laget ställer kosan till Marbella där de kommer att möta EM-värdarna Rumäniens U21-lag samt Mexico, som väl kommer med en lagsammansättning som påminner om Sveriges. Sverige inleder mot Rumänien den 7:e oktober och möter sedan Mexico den 11:e oktober.

SvFF: P20 matchar i Marbella

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.