Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Coronahöst: Skarpt läge

Inte oväntat med tanke på den snabba smittspridningen i Region Örebrolän beslutade Folkhälsomyndigheten idag om att Lokala allmänna råd skall införas för att förhindra/bromsa upp smittspridningen i Örebro län.

Dessutom och som en följd av detta har Länsstyrelsen (om jag fattat gången rätt) fattat beslut om att den gräns för sittande publik som gällt sedan i förrgår (höjningen från 50 till 300) upphävs och den maximala publiksiffran kommer fram till och med den 24 november åter att vara 50 personer.

De nya skärpta bestämmelserna innebär i princip att all idrottsverksamhet upphör med undantag för diverse elitserier där utövarna har idrotten som ”yrke” och träningar för ungdomar födda år 2005 och senare.

Region Örebro Län skriver.
Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.

För ÖSK-familjens del innebär de nya reglerna följande.

ÖSK Elitfotboll.
Påverkas nästan inte alls. Någon trehundrahövdad publik på Kalmar-matchen blir det dock inte.
ÖSK skriver:
De nya restriktionerna avråder fotbollsföreningar att under denna period utföra matcher och gemensamma träningar. Detta påverkar ÖSK:s damverksamhet och akademi som från och med idag ställer in alla sina träningar och matcher. För lag i de högsta serierna (OBOS Damallsvenskan, Allsvenskan, Superettan, Elitettan, Ettan Södra, Ettan Norra, Svenska Futsalligan samt kval till Ettan) tillämpas särskilda protokoll. Detta gör att ÖSK Fotbolls herrlag kan fortsätta bedriva tränings- och matchverksamhet, om än med särskilda riktlinjer.


ÖSK Dam…
…ställer in sin träningsverksamhet.

Under vintrarna har ÖSK/Söders damer spelat och vunnit DM-titlar i futsal. Men efter det att specialistlagen etablerades och många spelare gått till Örebro Futsal Club har det blivit mindre och mindre av det vinternöjet. I år har ÖSK/Söder Dam inget lag som deltar i DM-futsalturneringen och de påverkas alltså inte av futsalnedstängningen.


ÖSK Söder Herr.
Har ett futsallag anmält som får vänta till tidigast den 25 november för att träna och spela. Klubben skriver på sin webbplats:
På grund av nya riktlinjer från FHM och Länstyrelsen har vi beslutat ställa in all träning tillsvidare.
Nu gäller det att vi alla tar ansvar och hjälps åt att hejda denna pandemi!


ÖSK Ungdom.
De ställer in all verksamhet för ungdomar födda år 2004 och tidigare. Övriga tränar på som vanligt, men spelar inga matcher. Klubben skriver på sin webbplats:

  • Alla våra lag med spelare födda 2005-yngre kan genomföra träningar utan föräldrar. Endast tränare och spelare bör vistas på plan/i hallen.
  • Verksamheterna Bollkul och Skridskokul skjuts upp tills vidare eftersom de verksamheterna bygger på att föräldrar engagerar sig i verksamheten.
  • Möten och utbildningar kan genomföras digitalt men ej genom samlingar i exempelvis konferenslokaler eller liknande.
  • I dagsläget får inga matcher genomföras.
  • Planerade ledarutbildningen på Elite Stora Hotellet flyttas fram, mer information kommer.
  • Planerade utbildning i utvecklingsstegen för våra äldsta lag flyttas fram, mer information kommer.

    ÖLFF: Information om skärpta allmänna råd i Region Örebro Län

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

    Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.