Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Coronasommar: Hyresrabatt från kommun och Örebroport

NA skrev igår, att Örebro kommun har ändrat sig beträffande en hyresrabatt till de föreningar som använder sig av kommunens idrottsanläggningar. Tidigare, då frågan tagits upp, har kommunens svar varit att någon sådan rabatt inte var aktuell. Nu är den det efter det att kommunen ändrat sig.

Örebro har därför avsatt ett belopp på 1,5 mkr som Fritidsnämnen kommer att fördela baserat på de ansökningar som berörda föreningar lämnar. Rabatten gäller hyror avseende månaderna april, man och juni.

Utöver detta belopp kommer Örebroporten, som äger anläggningarna vid Eyrafältet att fördela 1 mkr till de föreningar som hyr direkt av dem.

NA har räknat ut att för ÖSKs del skulle en 50-procentig rabatt under de tre månaderna innebära en inbesparing i storleken 0.7 mkr. För KIF Örebro med sin mer begränsade verksamhet och avsevärt lägre hyra blir inbesparingen endast 60 tkr. Inte så värst mycket för en förening som inte bara har att neutralisera COVID-19:s inverkan på ekonomin utan även har ett kapitalunderskott på drygt 1 mkr att återställa till den 31 augusti för att de skall få behålla sin elitlicens.

NA: Nu får idrotten hyresrabatt av kommunen – 97 föreningar kan söka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.