Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Rogic lämnar FC Orenburg

Filip Rogics tid i den ryska klubben FC Orenburg blev inte så lång. Igår meddelade klubben att man tagit ett gemensamt beslut att bryta kontraktet.

Vem som bröt mest framgår inte – det brukar det aldrig göra. Rogic har i och för sig varit ordinarie i laget, så han borde ha varit tillräckligt nyttig för att få stanna. Å andra sidan är klubben redan inne på sin tredje tränare sedan Rogic kom till klubben och nya tränare brukar ju vilja sätta sin egen prägel på trupper de tar över. I dessa Coronapräglade tider kan man inte heller utesluta att det var klubbekonomiska överväganden som låg bakom uppbrottet. Eller helt enkelt att Rogic inte kunna anpassa sig till livet i de ryska tassemarkerna.

Rogic kommer alltså tillbaka till Sverige i ett läge då osäkerheten inför framtiden gör, att det nog inte är så lätt att få en ny klubb att spela för. Fotbollskanalen har intervjuat Axel Kjäll, som inte verkar tro att ÖSK för tillfället är ett alternativ för Rogic, samtidig som han inte helt vill utesluta möjligheten.

En möjlighet som jag ser – om Rogic återvänder hem till Eskilstuna – är att han skriver ett korttidskontrakt med AFC Eskilstuna. Det finns väl inte så värst mycket kvar sedan han senast tillhörde den klubben, men de har i år fått tillbaka Özcan Melkemichel som tränare. En person som jag tror att Filip hade en bra kontakt med.

NA: Förre ÖSK-stjärnan lämnar sin klubb
Fotbollskanalen: Rogic lämnar Ryssland – Kjäll: ”Ska inte utesluta något”

Spelarstatistik från fotbolltransfers.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.