Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kasim fortsätter i Irak

Yaser Kasim, som gjorde en halv säsongs gästspel i Örebro under hösten, har gjort klart med en ny klubb. Eftersom ÖSK valde att inte utnyttja den option på en tvåårig förlängning som fanns i kontraktet, stod Kasim utan klubb när allsvenskan var färdigspelad. Det kanske inte var på det sättet han föreställt sig att hans återkomst till fotbollen skulle gestalta sig.

Nu har han dock gjort klart med en ny klubb i en ny liga. NA skrev igår att han skrivit kontrakt med Erbil SC, ett lag från den kurdiska delen av Irak. Precis som i fallet med Örebro blir det ett kort kontrakt som i det här fallet bara sträcker sig fram till maj månad, då den irakiska ligan är färdigspelad.

En på många sätt betydligt mer utmanande situation för Kasim. Medan han kom till Örebro i princip okänd för den stora allmänheten och utan alltför stora förväntningar på sig är situationen när nog den omvända i Irak. Där är han ett stort namn efter sina insatser i landslaget för ett några år sedan. Där duger det knappast för honom att långsamt smyga igång och försöka få fart på sin delvis avsomnad karriär igen.

NA: Förre ÖSK-spelaren klar för ny klubb

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.