Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2019/20: Tre får gå

ÖSK meddelade idag – dagen före årets sista seriematch, att man inte kommer att förlänga kontraktet med tre spelare som har utgående kontrakt. Det är Martin Lorentzson, Rodin Deprem och Adam Bark som måste hitta nya klubbadresser inför nästa år.

Att det inte blir någon fortsättning för Deprem och Bark kommer inte som någon större överraskning. De två yngre har knappt fått någon speltid (Deprem) resp. bara ett kort inhopp (Bark).

Att ÖSK inte vill fortsätta med Martin Lorentzson kommer lite mer överraskande. Han kan se tillbaka på en bra säsong även om han kanske haft lite väl mycket skavanker.  Jag hade gärna sett honom i ÖSK ett år till, men uppenbarligen kunde man inte komma överens om villkoren för en fortsättning. Han bor dock i Södertälje och pendlar till Örebro för träning och match, vilket inte är optimalt.

ÖSK: Lorentzson, Deprem & Bark lämnar efter säsongen
NA: Fredrik Carlsson kommenterar beslutet (video).
NA: Lorentzson efter beskedet, ÖSK och framtidsplanen

Av spelarna med utgående (eller uppsägningsbara) kontrakt återstår nu bara Yaser Kasim. Men jag undrar om ÖSK vill fortsätta med Daniel Björkman (kontrakt även 2020). Han har fått förhållandevis lite speltid och kommer i kläm i och med att ÖSK i möjligaste mån vill matcha in sina tre unga mittbackstalanger så mycket som möjligt. Dessutom tillkommer Fabio som ett alternativ i backlinjen nästa säsong. Till Björkmans fördel talar dock att han (väl) är den ende försvarsspelaren som är vänsterfotad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.