Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Besara till Cypen

Nahir Besara valde Pafos FC som sin nästa klubb. (Fast inte ser han väl jätteglad över det).


Nahir Besara kommer under den kommande säsongen att representera den cypriotiska klubben Pafos FC. Inte någon av de bättre eller mer kända klubbarna från ön. ÖSKs föredetting har skrivit på ett ettårskontrakt i den serie som inleder sitt spel i slutet av den här månaden.

Alla vi som hade hoppats att få återse Besara i den svartvita matchdressen är givetvis besvikna. Cypriotiska klubbar är dock kända för sin något svajiga personalpolitik. Besara kan mycket väl ha fått sparken innan jul om hans prestationer inte lever upp till förväntningarna eller om klubbens ägare vaknar på fel sida någon morgon.

Av det här och Ji-loan Hamads övergång nyligen till en klubb i Kroatien kan man väl dra två två slutsatser.
– Riktigt bra svenska spelare på väg mot trettioårsstrecket har redan missat möjligheten att ta en plats i någon av de bättre europeiska ligorna. Där vill man ha ungdom och talang, inte rutin kombinerat med lite mindre ungdom.
– De svenska ”stor”klubbarna (allting är relativt) är inte heller intresserade av att ta in dessa spelare då de återvänder. Djurgården möjligen ett undantag. Jag hade tänkt mig att antingen Hammarby eller Malmö FF borde ha varit intresserade av Hamad, som ju spelat i båda klubbarna. Men så verkar inte ha varit fallet. Att Hammarby var kallsinnig till Besara ha vi ju vetat ända sedan han kom tillbaka från Turkiet.

Mindre klubbar, som till exempel ÖSK, borde vara intresserade av spelare som Hamad och Besara. Men de har uppenbarligen inte de ekonomiska muskler som behövs för att hålla emot om de konkurrerar med klubbar från även lite uddare länder. Cypern är trots allt ett litet land med en befolkning som inte är större än strax över en miljonen. Svårt att säga vad som lockar. Kanske är det beskattningen som gör spelarkontrakt med de cypriotiska klubbarna attraktivt.

NA: Nahir Besara klar för ny klubb – byter Saudiarabien mot Cypern
Fredrik Carlsson (NA): Rogic är kaptenen som aldrig blev ÖSK-kapten – 2019 är året då drömvärvningarna var utom räckhåll

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.