Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sema till Norrköping

Maic Sema byter Sundsvall mot Norrköping..


ÖSKs föredetting Maic Sema har bytt klubb (igen). Han kan lämna krisande GIF Sundsvall som den ena komponenten i en bytesaffär med IFK Norrköping. I den andra riktningen går Pekings andremålvakt David Mitov Nilsson.

Lite förvånande att Norrköping värvar en spelare som Sema. Även om han är från Norrköping men aldrig spelat för IFK. (Så det är inte bara ÖSK som missar lokala talanger).

Men är Maic Sema tillräckligt bra för en klubb med Norrköpings ambitioner? Förmodligen egentligen inte. Det här är inte en värvning som IFK hade gjort om det inte varit så att de samtidigt kunde göra sig av med en målvakt som de egentligen inte behövde. För Norrköping är det trots allt bättre att ha Maic Sema som en användbar truppspelare än att ha en målvakt i truppen som de inte har någon egentlig användning för. Förutsatt att de bedömer att deras tredjemålvakt är tillräckligt bra. Det kan ju även finnas en baktanke att med Maic i klubben skulle det kunna bli enklare att locka hem Ken, när denne tröttnat på Watfords avbytarbänk.

För Maic var nog valet väldigt enkelt. Även om han inte kommer att få så värst många matcher från start i IFK Norrköping så var det säkert skönt att komma bort från de eviga kriserna i GIF Sundsvall till en betydligt mer stabil tillvaro i hemstaden.

IFK Norrköping: IFK Norrköping värvar Maic Sema
GIF Sundsvall: Mitov Nilsson klar och Sema i motsatt riktning
Sundsvall Tidning (Mittmedia): Efter bytet – GIF-tränaren om vem som ska ersätta Maic Sema

Maic SemaStatistik från Flashsore.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.