Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK betalar tillbaka

Uppdatering av inlägg daterat 2016-03-11 .

Om man läser ÖSK Fotbolls senaste årsredovisning kan man se, att ÖSK gjort en (mindre) återbetalning på det kapitaltillskott i form av ett eftersatt lån, som ÖSK kom i åtnjutande av under krisåren i mitten av 2000-talet.

De eftersatta lånen (villkorade kapitaltillskotten) redovisas som en ansvarsförbindelse utanför den egentliga balansräkningen i ÖSK Fotboll och i koncernen. Denna ansvarsförbindelse har minskat med 330 tkr från 3.308 tkr till 2.978 tkr.

I balansräkningen motsvaras denna återbetalning av en minskning av det balanserade resultatet. Föreningens egna kapital borde ha ökat med vinsten år 2018 som var 380 tkr. Men ökningen är bara 50 tkr. Skillnaden mellan vad ökningen borde vara och vad den faktiskt är motsvaras av betalningen på 330 tkr mot det efterställda lånet.

Nu har långivarna (kommunen mfl.) alltså fått tillbaka ytterligare en del av detta lån/kapitaltillskott. Jag skulle tro att man vid det här laget är ungefär halvvägs i återbetalningen.

En intressant aspekt i detta sammanhang är väl att föreningens redovisade egna kapital nu uppgår till 2.960 tkr, medan det eftersatta lånet fortfarande är högre (2.978 tkr). Så än så länge finns det inte något ”eget” eget kapital i föreningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.