Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK engagerar Marcus Birro

ÖSK meddelar idag, att de engagerat mediaprofilen Marcus Birro för att stå för information om och kring klubben. Birro kommer att arbeta med olika projekt som bland annat webb-TV, studioprogram, poddar med mera, skriver klubben på sin webbplats.

Förmodligen ett inte helt okontroversiellt beslut. Birro är en person som verkar ha en inbyggd förmåga att hamna i kontroverser av olika slag. Han har kritiserats för sina kontakter med sverigedemokrater och för islamfientliga uttalanden via Twitter. Under en period var han mer eller mindre utfryst av svensk media, men har under senare år återetablerat sig utan en lika påtaglig politisk profilering.

Frågan är hur anställningen kommer att mottas av klubbens supportrar. Många kommer säkert att ta avstånd på grund av de främlingsfientliga åsikter han tidigare fört fram. Andra kommer att ifrågasätta om han har något riktigt engagemang för klubben eller om ÖSK-jobbet enbart är ett plastigt sätt för honom att dryga ut hushållskassan.

Å andra sidan är han en skicklig journalist som kommer att kunna producera intressant ÖSK-material. Han kommer säkert att kunna nå ut till en publik som ÖSK normalt inte har någon vidare kontakt med. Men hur mycket av det han producerar kommer att handla om Marcus Birro och hur mycket om ÖSK?

Jag är kluven.


NA (Betalvägg): ÖSK:s vd om samtalen med Birro
Elena Lövholm (NA, Betalvägg): ÖSK inleder samarbete med Marcus Birro – och den stora risken för klubben är att han splittrar
Marcus Birro (ÖSK): Birro: ”Under hela mitt eget liv har jag haft en enda kompass – ett hjärta”

ÖSK: ÖSK Fotboll startar samarbete med Marcus Birro.
NA (Betalvägg): Marcus Birro klar – för ÖSK
Aftonbladet: Marcus Birro klar för ÖSK: ”Sveriges vassaste tränarteam”
NA (Betalvägg): Marcus Birro om nya ÖSK-rollen
SR P4 Örebro: Marcus Birro – ÖSK:s nyförvärv
NA (Betalvägg): Här är reaktionerna på ÖSK:s samarbete med Marcus Birro

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.