Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Besara ut i öknen

Under min radar landade ÖSKs föredetting Nahir Besara för några dagar sedan i den saudiarabiska öknen. Mark under fötterna verkar han ha fått i ökenstaden Al Majma’ah (45.000 innevånare) som är belägen ca. 200 km nordväst om Riyadh. Faktiskt inte så värst långt borta från Ar Razz där Kennedy Igboananike landade för ett tag sedan.

Besaras nya arbetsgivare är klubben Al-Feiha FC (eller möjligen Al-Fayha FC), som spelar i den saudiska högstaligan. Klubben är – precis som Kennedy Igboananikes klubb Al-Hazem – indragna i ligans bottenstrid. De två klubbarna möts för övrigt den 2:a mars i vad som så här på en månads avstånd ser ut som en klassisk sexpoängare.

Besaras kontrakt sträcker sig säsongen ut (fram till sommaren) och därefter lär det finnas en option på en ettårig förlängning. Tveksamt om Besara tycker att detta är en bra idé efter att ha tillbringat ett antal månader i Al Majama´ah. Fast lönen kanske skyler över de negativa aspekterna på ökenlivet.

Fotbollskanalen: Nahir Besara lämnar Sverige – presenterad av klubb i Saudiarabien

På sitt twitterkonto presenterar klubben sitt nyförvärv med en av de märkligaste målvideon jag sett. Det enda man klippt ihop är ett antal målfiranden. Av boll, motståndare och motståndarmål inte en skymt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.