Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Yasin lämnar Qatar

Ahmed Yasin i försäsongsträning på Universitetets gräsplan (2014).


Ahmed Yasin lämnar sin hittillsvarande klubb Al-Khor i Qatar. Det är Fotbollskanalen som kommer med nyheten. Enligt Yasin är det han själv som tagit initiativet till det i förtid avslutade kontraktet. Samtidigt kan jag inte låta bli att tro, att man i Al-Khor inte var så värst ledsen över att samarbetet avslutas i förtid.

Yasin har bara spelat tre matcher från start och dessutom gjort ett inhopp utan ha fått några mål eller målgivande passningar noterat på sitt namn. Al-Khor ligger näst sist i ligan och skulle nog må bra av att få in en bättre målgörare i truppen.

Närmast på programmet för Yasin står deltagande i Asiatiska mästerskapen med Iraks landslag. Turneringen spelas i de Förenade Arabemiraten under januari månad. Därefter hoppas han att få kontrakt med någon europeisk klubb.

Något som inte verkar vara så lätt att genomföra eftersom mästerskapen kommer att avgöras under januari månad. Den månad under vilken de flesta intressanta europeiska transferfönstren är öppna. Så en hel del talar väl för att det blir en återkomst till Sverige, som har ett betydligt längre transferfönster under vintern. Knappast dock en återgång till AIK eftersom Rikard Norling inte verkar uppskatta honom.

Efter det att han lämnade ÖSK sommaren 2014 har hans karriär varit minst sagt hackig. Aldrig mer än ca. ett halvår i de klubbar han tillhört. Något som knappast inger förtroende hos de klubbar som skulle kunna vara intresserade av honom.

Fotbollskanalen: Yasin bryter kontraktet i Qatar

Statistik för Ahmed Yasin från Fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.