Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Kamara lämnar Häcken

Förre ÖSKaren Alhassan Kamara lämnar BK Häcken.


BK Häcken skriver på sin webbplats, att de kommit överens med ÖSKs föredetting Alhassan ”Crespo” Kamara om att bryta kontraktet. Kamara är därmed fri att gå till en annan klubb. Hans nu avbrutna kontrakt löpte fram till slutet av år 2019.

Det här skulle kunna tydas på flera olika sätt. Antingen har det så att Häcken köpt ut honom från kontraktet – alltså betalat en summa pengar för att ”bli av med” honom. Det är väl oftast vad som sker när kontrakt bryts. Men det kan även vara så, att kontraktet avslutas för att göra en övergång till en annan klubb enklare. För en förvärvande klubb blir ju förfarandet vid en rekryteringen enklare eftersom de i så fall bara behöver förhandla med spelaren och inte med dennes nuvarande klubb.

Jag tror i och för sig inte att han nu är fri att gå till någon annan svensk klubb. Det finns ju möjligheter att ta in icke kontraktsbundna spelare även utanför transferperioderna (har jag för mig). Men det finns också en bestämmelse om en karensperiod som gör att man inte kan sparka en spelare en dag och sedan låta honom skriva på för en annan klubb nästa dag (har jag också för mig).

Det har tidigare ryktats om att det finns intresse för honom från en klubb i Qatar och det är väl där han hamnar. Jag har svårt att tänka mig att han gjort sig så omöjlig hos Häcken att man gör sig av med honom bara för att bli kvitt honom. Både för Kamara och för Häcken borde det ha varit en bättre lösning att låta honom vara kvar tills säsongen är slut för att sedan sälja honom/avsluta samarbetet.

Jag hade ju hoppats att han skulle säljas och att det fanns ett vidareförsäljningsavtal mellan Häcken och ÖSK och att ÖSK skulle kunna få en slant, men så blir det alltså inte.

BK Häcken: Crespo lämnar BK Häcken
Expressen (GT): Bryter kontraktet: ”Missnöjd spelare”

Spelarstatistik från Fotbolltransfers.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.