Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2018: RÅP till Sirius

Robert Åhman Persson (2014).


IK Sirius informerade idag på en presskonferens om att de kommit överens med ÖSKs föredetting Robert Åhman Persson om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021. Tre och ett halvt år alltså, vilket nog kan ha varit en av anledningarna till att han valde Sirius framför övriga tillgängliga alternativ.

RÅP fyllde 31 i mars och med stigande ålder blir kontraktslängden ofta en allt viktigare variabel vid kontraktsförhandlingar. Spelarna vill ha långa kontrakt för att säkra framtida inkomster och klubbarna vill ha kortare för att inte riskera att bli sittande med spelare som inte längre platsar.

Om det fanns något intresse från ÖSKs sida lär vi aldrig få veta. Han var i Örebro för någon vecka sedan, men det var kanske mer för att kolla läget än för någon regelrätt förhandling. Som truppen ser ut idag finns det för tillfället inte någon uppenbar plats för honom. Möjligen som mittback med tanke på Lorentzsons ålder och Almebäcks återkommande skadekänningar.  Men ändå, det finns större hål för ÖSK att täta med tanke på att både Besara och Igboananike har utgående kontrakt och knappast lär spela för klubben nästa år.

IK Sirius: Välkommen hem, Robert Åhman Persson!
Uppsala Nya Tidning: Därför valde ”RÅP” att flytta hem (En fråga som artikeln väl egentligen inte besvarar)

Spelardata från Fotbollltransfers.com

Robert Åhman Persson (2018).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.