Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

RÅP: Vi vet var vi har varandra

Fotbollskanalen har talat med ÖSKs föredetting Robert Åhman Persson, som just nu väntar på ett besked från sin nuvarande portugisiska klubb Belenenses om de är intresserade av att förlänga hans kontrakt. RÅP:s kontrakt löper ut den sista juni men redan innan dess vill han helst ha besked om det blir någon fortsättning i Portugal.

Enligt honom har några allsvenska klubbar indikerat intresse om det inte skulle bli någon fortsättning i Portugal. ÖSK är med största sannolikhet en av dem. På frågan om hur nära det är att han återkommer till ÖSK bjuder han på standardsvaret: ”Vi vet var vi har varandra”. Vilket i de här sammanhanget nog skall uttydas som: ”Jag hoppas på något annat, men om inga bra alternativ dyker upp fortsätter jag gärna hos ÖSK”.

För RÅP som i år hunnit fylla 31 år gäller det förmodligen att i första hand att balansera önskemål om nivå, speltid och lön. Att gå till någon av ”stor”klubbarna är förmodligen inte något alternativ om de ens vill ha honom. Risken att inte få spela blir för stor med ett sådant klubbval. Att gå till en klubb som absolut vill ha honom och kan ge honom speltid men som riskerar att åka ur allsvenskan (tänkt Sirius) är knappast heller något attraktivt alternativ om inte lönen är både hög och ”garanterad”. ÖSK skulle nog därför passa bra. Frågan är bara om klubben är villiga/kapabla att betala en lön som ligger på en nivå han kan önskar.

I dagsläget finns det väl heller ingen direkt position han kan spela i för ÖSK i och med att Gerzic/Mårtensson/Rogic nog går före honom på mittfältet. Men i backlinjen skulle det kunna uppstå ett behov om/när ÖSK säljer Brendan Hines-Ike. Dessutom har Martin Lorentzson börjat uppvisa skadetendenser lite väl ofta för att det skall kännas helt tryggt.

Fotbollskanalen: Oklar framtid för Åhman-Persson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.