Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Moberg på väg hem?

Erik Moberg: På väg norrut igen?


Hem är i det här sammanhanget lika med Sverige och alltså inte Örebro eller Motala. Det är Jnytt som kommer med påståendet. Inte för att nättidningen är speciellt intresserad av att följa Erik Mobergs fotbollskarriär utan för att de tror sig veta att Jönköping Södra kan vara intresserade av att locka Moberg till Vätterns södra strand.

När Jnytt konfronterar J-Södras assisterande tränare och scoutingansvarige, Christer Persson, är denne fåordig gällande mittbacken. – Inga kommentarer, säger Persson kort. Vilket vid den här tiden på året brukar kunna likställas med: Jo, vi är väldigt intresserade.

Ett eventuellt problem skulle dock kunna vara, att Erik Moberg tillhör Viborg FF (som håller till på andra nivån i det danska ligasystemet). i Danmark spelar man höst – vår, vilket innebär att de för närvarande bara är halvvägs genom sin säsong. Moberg skrev sitt kontrakt med Viborg för precis ett år sedan och det var då på ett och ett halvt år. Det löper alltså ut i sommar när den danska serien är färdigspelad.

Hans status i klubben verkar snarare vara mer av startspelarens än bänksittarens. Sedan slutet av september har han spelat varje match (10 stycken) och i allmänhet fått sina fulla 90 minuter. Så det verkar inte som om Viborg gärna skulle vilja se honom lämna hur som helst. Fast det kanske de vill ändå. Om de inte avser att förlänga kontraktet och med den här säsongen mer eller mindre körd (Viborg är ett stabilt mitt-i-tabellen-lag i år) så vill de kanske spara lite pengar genom att låta J-Södra ta över försörjningsansvaret. Eller något åt det hållet. Att tro att det går att sälja honom skulle nog vara överdrivet optimistiskt.

Jnytt: Jnytt avslöjar: J-Södra jagar toppspelare
Transfermarkt.de: Leistungsdaten, erweitert

Statistik Erik Moberg (SvFF)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.