Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Hasani till Nora BK

Shpetim Hasani i sin nya klubbdress. (Foto: Nora BK).

ÖSKs föredetting har Shpetim Hasani har varit runt en hel del. De senaste två åren har han representerat Degerfors IF, men i och med att hans kontrakt går ut vid årsskiftet har det blivit det dags för ett klubbyte igen.

Åren går – även för fotbollsspelare. Hasani, som i år fyllt 35, lämnar nu elitfotbollen, men slutar inte med fotbollen för den sakens skull. Ny klubbadress blir Nora BK, som har en viss förmåga att suga upp fotbollsspelare från närområdet.

Hasani motiverar klubbvalet med att det blir närmare från hemmet i Örebro till Nora än vad det blivit till Degerfors. Ännu närmare hade det givetvis blivit till någon av Örebros klubbar på div 1- eller div 2-nivå. Men jag antar, att Nora kan betala bättre. Någon annan anledning att välja dem kan jag inte se. Även om det är en trevlig förening med bra förutsättningar för träning och match.

Hasanis sista år med Degerfors blev faktiskt rätt lyckat (för en 35-åring). Han var med på planen i 24 matcher i Superettan varav 18 gånger från start. Utöver sju mål noterades han även för två målgivande passningar. Kan han bevara något av den formen i Nora trots ett förmodligen mindre intensivt träningsprogram kommer han att ha mycket att bidra med för det nyuppflyttade div 2-laget.

Shpetim Hasani under sin tid i ÖSK.

I Nora finns det redan sedan tidigare flera spelare med ÖSK-anknytning. Även om Tobias Nilsson lämnat dem för Örebro Syrianska så hittar vi namn som Anton Westerlund, David Johansson, Jacob Nilsson och Ebrima Jaithe – den senare i ÖSKs akademitrupper under de senaste åren. I tränarstaben återfinns bland annat Jacobs pappa Peter. som har 78 A-lagsmatcher för ÖSK på meritlistan.

Ny tränare för året – efter Mårten Eriksson – är Mikael Lönn som hittills tränat lag i Värmland. Bland nyförvärven inför den kommande säsongen hittar vi även Oscar Klasson (tidigare i bland annat BK Forward), som även han lämnat Degerfors.

Nora BK: 87 mål i allsvenskan och Superettan – nu klar för NBK!
Degerfors IF: Shpetim Hasani lämnar Degerfors IF för Nora BK
NA: Värvningsbomben i Nora BK – landar anfallsveteran från Degerfors
24iBergslagen: Shpetim Hasani klar för Nora BK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.