Ingen medalj för Yasin

Ahmed Yasin. (Foto: AFC Asian Cup)

Irak med Ahmed Yasin i startelvan lyckades inte besegra Förenade Arabemiraten då dagens placeringsmatch avgjordes i de asiatiska mästerskapen. Det verkar ofta bli händelserika matcher då Irak spelar och den här matchen var inget undantag. Efter att tidigt ha kommit i underläge gick laget fram till en halvtidsledning med 2-1. Ahmed Yasin var i högsta grad inblandad i ledningsmålet. Arabemiratens målvakt kunde inte hålla hans hårda skott från straffområdesgränsen och en irakisk spelare fanns till hands för att slå returen i mål.

Arabemiraten utjämnade tidigt i andra halvlek och kunde sedan efter 57 minuter ta tillbaka ledningen på straff. Irak fick dessutom en spelare utvisad i samband med straffen och sedan blev det väl för tungt. Det har funnits lite olika uppgifter om huruvida Ahmed spelade hela matchen. Enligt mina källor gjorde han det.

Youtube: 3/4 Place: Iraq vs UAE- AFC Asian Cup Australia 2015 (video)