Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Inga trafikhinder för en bollhall i Vivalla

Socialdemokraternas Björn Sundin har idag gått ut med ett pressmeddelande beträffande anpassningskostnader som orsakas av den trafikökning man tror skulle bli resultatet av en fotbollshall i Vivalla. Enligt Sundin handlar det om kostnader i storleksordningen 3-4 mkr. Inga större summor i det här sammanhanget, men då skall man ha i åtanke att Sundin samtidigt räknar med ytterligare åtgärder för någonstans mellan 30 och 80 mkr på grund av den utbyggnad som man räknar med kommer att ske i den kommersiella verksamheten på Boglundsängen.

Folkpartiets Staffan Werme har samtidigt presenterat ett förslag på hur han (eller möjligen hans parti) skulle vilja använda de pengar som kommer att behövas för att bygga fotbollshallen. Werme hävdar att det går att bygga hela 8 mindre och enklare hallar för ett belopp som är lägre än vad han tror fotbollshallen skulle kosta. Problemet, sett med fotbollsögon, med Wermes förslag är att ingen av hans hallar kommer att vara stor nog för att rymma en 11-mannaplan. Werme vill bygga 6 hallar med måtten 40*20 meter samt två niomannaplaner med konstgräs (Varberga och Pettersberg). Dessutom räcker hans pengar till ett ridhus i Karlslund (hävdar han).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.