Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fotbollshall: Dragkampen fortsätter

Den politiska dragkampen om anläggandet av en fotbollshall i Vivalla fortsätter. Örebro kommuns miljökontor har nu lämnat sitt remissförsvar och kontorets tjänstemän är negativa till den föreslagna placeringen. Kontoret hävdar att ”Genomförande av planen innebär att den biologiska värdekärnan i Hjärstaskogen kommer att försvinna. En stor och viktig del av grönstrukturen kommer också att försvinna.”.

En åsikt som något överraskande (med tanke på partitillhörigheten) delas av miljönämndens s-märkta ordförande Per-Erik Andersson. Andersson går alltså emot sitt eget partis ståndpunkt i frågan.

Kommunalrådet Björn Sundin, som verkar vara den som i första hand driver frågan låter sig dock inte imponeras av några miljöhänsyn.
Det kommer att försvinna en del träd, och det är ett minus, men det finns andra värden som vi har bedömt väga tyngre, anser han.

Sundin verkar fortfarande ”segerviss” och påpekar att det är Byggnadsnämden som äger frågan. Ordförande i denna nämnd är centerpartisten Hanna Ljung men man kan ju undra om centerpartiet är villiga att driva igenom ett förslag, som de miljöansvariga i kommunen avråder från.

NA: Miljökontoret: Nya idrottshallen måste flyttas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.