Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fyra ÖSKare till elitläger

Svenska Fotbollförbundet har tagit ut en trupp på knappt 70 spelare från åldersgruppen P96 till en sammandragning på Bosön mellan den 29 november och 2 december. En del inkl. SvFF brukar kalla dessa läger för landslagsläger, fast det är det väl egentligen inte. Det är snarare ett breddelitläger med ett deltagaratal som är ungefär fem gånger större än vad som får plats i en landslagstrupp. Men vackert ändå givetvis att få bli uttagen och en chans att visa upp sig.

ÖSK har fått bra ”utdelning” den här gången och inte mindre än fyra spelare ingår bland de uttagna. Det är målvakten Filip Rinne, försvararen Oskar Ålgars samt anfallarna Lukman Murad och Martin Springfeldt. Ändå saknas det kanske någon. Jag tycker att en spelare som mittbacken Carl Ekstrand-Hamrén borde ha fått chansen. Han har genomgående varit mycket bra under året.

ÖSKarna är dessutom inte de enda från Örebro som reser till Lidingö. Kallade är även Karlslundsduon Adam Molin och (givetvis) Christer Lipovac samt slutligen Alexander Gustafsson från BK Forward.

Svenska Fotbollförbundet: P16-läger på Bosön

2 kommentarer – kommentera

Mattias

Kan bara instämma!

Mattias

Man kan ju undra hur processen ser ut för dessa uttagningar och på vilka premisser man blir uttagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.