Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Motstånd mot fotbollshall

Fotbollshallens placering enligt Nerikes Allehanda

Socialdemokraterna anordnade igår ett informationsmöte om den fotbollshall som man planerar att bygga i Vivalla eller man kanske hellre skall skriva på gränsen till Vivalla. Bygget av en fotbollshall var något som samtliga större partier gick ut med som ett vallöfte i samband med det kommunala omvalet som bland annat omfattade Vivallaområdet. Sedan dess har de politiska vindarna delvis vänt. De tre partierna i den styrande koalitionen vill alla bygga hallen, medan oppositionen tycks ha glömt sina vallöften och i stället hävdar att det blir för dyrt och att pengarna kan användas på ett bättre sätt.

Från föreningshåll tycks meningarna vara delade. De tre elitklubbarna vill givetvis att hallen kommer till stånd medan man från de mindre klubbarnas sida verkar vara betydligt mer tveksam till projektet. Från motståndarsidan är argumentet främst att man får betydligt fler ytor att spela fotboll på under den besvärliga årstiden om pengarna i stället används för att anlägga ett antal konstgräsplaner. De mindre klubbarna fruktar väl – förmodligen med rätta – att när de större klubbarna bokat in sina tider så återstår väldigt lite för dem. Från politikens sida verkar man mena att det inte är en fråga om fotbollshall eller konstgräsplaner. Blir det inte någon hall så blir det inget annat heller. Förutom den utbyggnadsplan för konstgräs som redan finns och som förutser att en ny plan per år skall byggas.

Jag är faktiskt böjd att hålla med de mindre klubbarna. Om en del av de pengar man avser att satsa på hallen i stället används för att bygga ut konstgräsplanerna i en snabbare takt så kommer betydligt fler att kunna dra nytta av investeringarna. Speciellt för klubbar med en stor ungdomsverksamhet är en satsning på fler konstgräsplaner betydligt intressantare. Dessa ungdomar kommer nämligen aldrig att få tider i en fotbollshall som till stor del kommer att tas i anspråk av elitklubbarna samt av de klubbar som har råd att betala för hyran. Dessutom är ju antalet tillgängliga och användbara timmar per dag inte särskilt många.

NA: Delade meningar om stor fotbollshall

1 kommentar – kommentera

Wuzac

Både när det gäller ”Ha någonstans att träna i mars” så väl som bollhallen så tränar väl ÖSK mest dagtid vardagar och jag kan inte se att det skulle vara någon större konkurrens om tiderna då. Så det torde inte vara något större problem att hitta en annan konstgräsmatta att träna dagtid på för ÖSK. Likaså kommer man inte ta särskilt många tider från små föreningar i bollhallen av samma orsak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.