Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Mer landslagsspel för Yasin

Ahmed Yasin fick spela en timme mot det brasilianska landslaget.

121017. Nitto minuter mot Australien i VM-kval.
Ahmed Yasin fick en av de elva startplatserna då Irak spelade en VM-kvalmatch mot Australien – en plats som han fick behålla matchen igenom. Jag såg första halvlek på TV och tyckte att det inte hände så mycket på hans kant. Det var väl inte så mycket hans fel som att laget i allmänhet försökte sig på andra uppspelsvägar. Ahmeds närmsta motståndare och motståndarnas högerback var den från engelsk proffsfotboll välkände (och hårdföre) Lucas Neal, som dessutom var australienarnas lagkapten.

Enligt en notis i NA var det en crossboll från Ahmed i den 72:a matchminuten som öppnade för Iraks ledningsmål. Trots Iraks överläge lyckades dock Australien vända matchen till sin fördel genom två sena nickmål.

Efter de här två matcherna är Ahmed onekligen internationellt sett ÖSK mest rutinerade spelare.

121012. Sextio minuter mot Brasilien.
Ahmed Yasin fick en plats i startelvan och en plats på planen i en dryg timme när Irak mötte Brasilien i en vänskapslandskamp i Malmö. Landskampen med motståndet från Brasilien hade nog Iraks tränare Zico fixat. Hur det kom sig att lagen möttes i Malmö är dock höljt i dunkel för bloggen. Spelplatsen verkar ha passat brassarna bäst eftersom de vann matchen med hela 6-0.

ÖSKs Ahmed Yasin fick förtroendet med en startplats i det irakiska laget, men fick gå av efter en dryg timmes spel. Huruvida han lyckades byta till sig en intressant tröja efter matchen framgår inte av NA:s rapportering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.