Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fotbollshallen lever!

121002. Fotbollshallen i budgeten.

Idag kunde man i papperstidningen läsa, att den planerade fotbollshallen som nästan alla partier utlovade i samband med omvalet nu har kommit närmare en byggstart. Hallen finns nämligen med i den budget som de styrande partierna i Örebro just har presenterat. Bloggen surfade över till kommunens hemsida för att om möjligt inhämta mer material om bygget, men där finns det (än så länge) ingenting om fotbollshallen. Hos det lokala socialdemokratiska partiet blev det dock napp. De har lagt upp en artikel om statusen på ärendet och det är också därifrån som ovanstående bild/skiss kommer.

En inressant uppgift i sammanhanget är att hallen även kommer att inrymma en läktare, vilket inte är fallet med andra fotbollshallar i Mellansverige. Bygget beräknas i dagsläget stå klart kring årsskiftet 2014/2015.

Av artikeln hos socialdemokraterna framgår även att man utöver inomhushallen även avser att fortsätta med utbyggnaden av konstgräsplaner. Totalt fem skall det bli under åren 2011-2015. Av dessa blev den första som är förlagd till Pettersbergs IP klar sedan någon månad tillbaka. Vilka de övriga skall bli träter man nog fortfarande om, men besked skall komma under hösten. (Fast det har vi hart förut). Bloggen tror, utan att veta något om saken att Lugnet, Hovsta/Lillån och Mellringe borde ligga bra till sett till klubb-/fotbolls- och ungdomstäthet.

120903. Debattinlägg i NA.
ÖSKs VD Jan Karlsson och Mats Eriksson som är ordförande i BK Forward har författat (eller i alla fall satt sina namn under) ett gemensamt debattinlägg som idag publiceras i NA. Artikeln som rubriksatts med Plats för alla fotbollsföreningar går igenom alla de fördelar som en fotbollshall skulle föra med sig för Örebro och stadens fotbollsverksamheter. Riktigt vad man är ute efter är för en utomstående lite svårt att få grepp om. Argumentationen verkar ju snarast vara utformad som om om något beslut om hallen ännu ej fattats.

Möjligen skulle det kunna vara så, att övertygelsen om inomhushallens förträfflighet inte delas av alla. Jag talade för några veckor sedan med en erfaren tränare i distriktet som faktiskt var rätt kritisk mot projektet. Han menade, att för de pengar som hallprojektet kommer att kosta så skulle man få ut betydligt mera om medlen i stället användes för att anlägga fler konstgräsplaner i kommunen. Visserligen skulle dessa (ouppvärmda) inte kunna användas under den allra kallaste årstiden, men de skulle otvivelaktigt kunna förlänga både vår- och höstsäsong med några månader. Något som skulle gynna fler än vad som blir fallet med en inomhushall i vilken tillgång till spel- och träningstider kommer att vara begränsad och där distriktets elitklubbar förmodligen kan komma att prioriteras på de mindre klubbarnas och ungdomsverksamheternas bekostnad.

120823. Fotbollshall vid Citygross.
NA skriver idag om de idrottshallar som kommer att byggas i Vivalla. Det handlar dels om den hall som skall byggas i stället för den som brann ner vid Vivallaskolan, dels den fotbollshall som utlovades av de flesta politiska partier i samband med det kommunala omvalet. När det gäller fotbollshallen har det varit tyst ett bra tag, men nu visar det sig att det fortfarande i alla fall planeras beträffande bygget. Enligt tidningen kommer hallen att placeras mellan Vivallaringen och E18/E20 i anslutning till City Gross. Arbetet med denna har dock ännu inte kommit längre än att man för närvarande utreder eventuella förändringar av detaljplanen för området. Det skall bli ”intressant” att se om det blir City Gross som köper namnrättigheterna.

120119.
Inför omvalet lovade alla politiska partier av någon betydelse, att det fanns en fullstor inomhushall för fotboll med i deras investeringsplaner för framtiden. Passande nog, med tanke på vilka som fick lov att välja två gånger, skall denna placeras i Vivalla. Sedan dess har det varit tyst om i frågan. Så tyst, att jag började misstänka att någon kommunal sparaktion raderat ut hallen.

Detta verkar dock inte vara fallet. ÖLFF och Kommunen kallar nämligen intresserade föreningar till ett informationsmöte nästa vecka, då hallplanerna skall diskuteras.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.