Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Berger hoppas på sin tur

Inhoppet mot Elfsborg är kanske ett tecken på att nu är det Emil Bergers tur att få en plats på mittfältet.

När Tobias Grahn blev utbytt i slutet av gårdagens match mot Elfsborg blev det Emil Berger som fick ta hans plats. Lite överraskande kanske med tanke på P-O Ljungs laguttagningar så här långt. Sedan P-O tog över inskränkte sig Emils speltid till futtiga 12 minuter, vilka han ”fick” i hemmamatchen mot BK Häcken. Utöver det har det handlat om bänken för Emils del och i vissa matcher har han inte ens fått en plats i spelatruppen.

Att Emil byttes in som ersättare för Grahn borde väl indikera, att han ligger rätt bra till för att få ersätta denne när han avtjänar sin tredje avstängning för säsongen. Chanserna att få speltid för Emils del blev väl inte direkt sämre av att även Daniel Bamberg får lov att se Sundsvallsmatchen från läktarplats.

NA har påpassligt intervjuat Emil, som säger att han sedan en månad tillbaka känner sig i bra form igen. Sviterna efter körtelfebern satt i längre än vad man trodde att de skulle göra, men nu skall de vara slutgiltigt besegrade.

Till söndagsmatchen är Mohammed Saeid tillgänglig igen efter sin avstängning och skall man se på hur P-O tagit ut sitt lag hittills borde han vara rätt given för att ta en startplats på mittfältet. När det gäller den andra kommer det väl att stå mellan, Emil, Boris och Armend. En möjlighet att visa upp sig kommer mittfältskandidaterna att ha i morgon då ÖSK möter Assyriska i U21-serien. Då kan man möjligen få sig en uppfattning om hur P-O värderar sitt spelarmaterial och hur de olika kandidaterna klarar sig.

Av artikeln framgår även, att Emil har två år kvar på sitt kontrakt med ÖSK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.