Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Det ljusnar på skadefronten

Äntligen skulle man kanske kunna säga för nu verkar det som om tre av de spelare som ÖSK saknat så här långt under vårsäsongen snart skall kunna vara med i spel igen. Det är i första hand Kapten Blod som bidrar med de positiva rapporterna. Patrik Anttonen intervjuades för en dryg vecka sedan. Patrik hade då redan två veckors full träning bakom sig, men ville i och för sig ändå inte fundera i termerna att göra en comeback före EM-uppehållet.

Idag har Kapten Blod videointervjuat Andreas Haddad. Andreas berättar, att han nu är återställd och har börjat delta i den ordinarie träningen igen. Andreas utesluter inte något inhopp före EM-uppehållet, men medger också att det finns en hel del att hämta igen rent fysiskt.

När det gäller Ilir Berisha så verkar han vara den av spelarna som ligger närmast en återkomst till A-lagsfotbollen. Han spelade 45 minuter i U21-matchen mot Qviding igår och det verkar ha gått utan problem. Tyvärr gör U21-serien ett längre uppehåll nu fram till den 12 juni, så några mer uppmjukningsmatcher för Berishas del erbjuder inte det nuvarande spelprogrammet. Frågan är om man törs slänga in honom helt matchotränad i A-laget även om han verkar ha blivit kvitt sina ljumskproblem.

När det gäller Andreas Haddad kommer Sixten Boström att ställas inför ett besvärligt laguttagningsproblem. Han vill säkert ha med Haddad på planen så fort och så mycket som möjligt. Förra året visade han sig ju vara en mycket säker målskytt. Samtidigt är det svårt att se hur man kan ställa William Atashkadeh åt sidan – Wille har ju varit en av årets få positiva överraskningar. Kanske skall man se Kalmar-matchens experiment med en 4-4-2 uppställning som en indikation på att Sixten funderar på hur han skall kunna arbeta med två toppforwards på planen samtidigt. En lösning som dessutom förmodligen skulle göra att saknaden efter en flyktad Valdet Rama inte skulle bli lika stor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.