Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Folke i bråk med ordningsvakt

NA har uppmärksammat att Jan Folke, Malmbergs huvudägare och storsponsor till ÖSK, i november råkade i bråk med några ordningsvakter i samband med en föreställning på Conventum. Slutresultatet, så här långt, blev en transport för Folke samt en anhörig till en tillnyktringscell. Han hade då enligt uppgift ett sår i ansiktet och en kostym som var blodig. En av de inblandade ordningsvakterna hade dessutom en rodnad i ansiktet. Efter händelsen har på sedvanligt sätt polisanmälningar inlämnats av berörda parter.

Där skulle väl historien kunnat vara slut i alla fall beträffande ÖSK om det inte varit så, att ÖSK under vintern sagt upp sitt avtal med det vaktbolag som under senare år skött övervakningen på Behrn Arena – ett kontrakt som uppges vara värt 400-500 tkr.  Samma vaktbolag svarade även för ordningen vid evenemanget på Conventum. Frågan som tidningen nu ställer sig är om denna uppsägningen möjligen kan ha något samband med det slagsmål Folke var inblandad i.

Det kommer säkert att skrivas en hel del om detta och länkarna till detta hamnar här även om saken inte direkt är fotbollsrelaterad.


Henrik Arliden, ägare till det vaktbolag vars vakter var inblandade i bråket med Jan Folke, beklagar sig i SR P4 Örebro över att ÖSK inte kontaktat honom för att ge honom en möjlighet att förklara det inträffade. Nu kan man ju i och för sig tycka, att det för ÖSKs del inte fanns någon anledning att kontakta Arliden, eftersom det inträffade inte hade något med klubben eller dess anställda att göra.

Dessutom verkar det som om det inte alls har varit någon kontakt mellan ÖSK och vaktbolaget, vilket jag tycker i det här fallet låter positivt. Jag var väl snarast orolig för att det skulle visa sig att ÖSK på något sätt otillbörligt hade försökt påverka vaktbolaget på grund av det inträffade.


120216.NA: Frebran mörkade brev om Conventumbråket
120216. NA: Först var brevet hemligt


120215. NA: ÖSK:s storsponsor i slagsmål med vakt
120215. NA: Folke misstänks för knytnävsslag i ansiktet
120215. NA: Folke: ”Jag blev helt sönderslagen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.