Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Frebran mot SEF-toppen?

Fotbollskanalen skriver idag, att ÖSK Fotbolls ordförande Rose-Marie Frebran är valberedningens förslag till ny ordförande i föreningen Svensk Elitfotboll. Om hon själv vill – valberedningen verkar inte ha kollat upp den saken än, skriver Fotbollskanalen. Men det har man säkert gjort, vad är det för idé att läcka namnet på en kandidat, som man inte ens vet om han/hon vill kandidera?

Till NA säger dock Frebran, att för hennes del har frågan ännu inte varit uppe. Hon har inte haft någon kontakt med valberedningen,  hon vet inte vad ordförandeskapet innebär och hon vet inte hur hon skulle ställa sig till en eventuell förfrågan.

Rätt soppigt med andra ord. Det är möjligt att någon släppt ut Frebrans namn som en försöksballong från en valberedning, som av allt att döma inte vill se UEFA:s förre VD Lars-Christer Olsson på den posten. Olsson har nominerats av Elfsborg, men det finns uppenbarligen andra viljor inom fotbollsrörelsen.

För övrigt håller jag för en gångs skull helt med Olof Lund, när han i sin blogg kritiserar SvFF och SEF för frånvaron av verklig demokrati då förbundens högsta positioner skall tillsättas.

Rose-Marie Frebran är för närvarande ledamot både i SVFF:s och SEF:s styrelser. Enligt valberedningen hos SvFF så är hon föreslagen till omval den 23 mars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.