Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lukman och Filip tränade med A-truppen

 

Filip Albertsson

Lukman Murad

ÖSK skriver på sin hemsida, att Lukman Murad och Filip Albertsson från U21-truppen har fått träna med A-truppen. Låt oss hoppas att detta inte bara var en engångsföreteelse beroende på att man inte har tillräckligt många A-spelare tillgängliga för tillfället, utan att det blir en rutin att låta de yngre spelarna känna på hur det är att träna med A-truppen. På den punkten har det nämligen brustit ordenligt under de senaste åren. Nu verkar det dock som om man insett detta hos även ÖSKs sportsliga ledning, eftersom man skriver att detta är en del i U21-satsningen. Kanske blir det lättare att få denna typ av träning till stånd när ansvaret för U21 integreras mer med A-truppens verksamhet.

Att låta U21-spelarna känna på träning på den högsta nivån är inte bara viktigt för deras egen utveckling utan lika mycket ett argument, när man skall värva in nya spelare till ÖSKs talangutveckling. Som det varit under de sista två åren har ju talangtruppen levt ett liv isolerat från A-truppen, vilket gjort rekryteringsarbetet mer eller mindre omöjligt.

På hemsidan puffar man även för U21-lagets nästa match som spelas kl 13:00 på söndag. Då kommer Tibro AIK, ett av fjolårets överraskningslag från Div 2 Norra Götaland, till Örebro för att mäta sina krafter mot ett lag, som lär bestå av spelare från både U21- och A-trupperna. Det är dock tveksamt om Filip och Lukman då kommer att finnas med på planen. Jag skulle tro att man för deras del i stället prioriterar gruppspelet i futsal-SM, dit  ÖSKs lag i P17 kvalificerade sig genom att vinna DM-finalen för några veckor sedan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.