Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK och Rangers överens om Bedoya

Nu på eftermiddagen kom så en bekräftelse på att dragkampen mellan ÖSK och Glasgow Rangers avslutats. Vem som drog bäst är det som vanligt i dessa sammanhang mer eller mindre omöjligt att avgöra. ÖSK säger att Rangers höjde sitt bud, men eftersom ingen utanför klubbarna väl vet var det tidigare budet låg och med hur mycket det höjdes, så blir man inte mycket klokare av det beskedet. ÖSK säger i alla fall, att man är nöjda med det slutliga resultatet och det måste man väl vara med tanke på att man sålde honom.

Rent spontant känns det väl som om det blev Rangers som fick maka sig mest. De var nämligen i trängande behov av en förstärkning till sin spelartrupp inför kval och ev. spel i europaligan. ÖSK å sin sida kunde ju i alla fall vänta tills dess att transferfönstret var på väg att stänga i slutet av augusti om man nu kände att man trots allt ville sälja honom.

Att försäljningen sker nu och inte den sista augusti innebär, att ÖSK kommer att missa honom i två augustimatcher – Mjällby hemma och Helsingborg borta. Med tanke på att han stod på två gula kort så är det mycket möjligt att han ändå inte spelat mot Helsingborg – han har ju en tendens att dra på sig gult i onödan.

STV skriver (se länk nedan), att de tror att kontraktet är värt 400.000 GBP (ung. 4 mkr), men också att det innehåller sk. add-ons. Detta innebär att ÖSK inte får hela beloppet på en gång utan att en del av övergångssumman är prestationsbaserad.

ÖSK: Bedoya klar för Glasgow Rangers
Rangers FC: Bedoya Deal Done
NA: Bedoya såld till Rangers (text och video)
STV: Rangers sign Alejandro Bedoya

Innan Alejandro ansluter till sin nya klubb i Skottland måste han ansöka om ett visum i Stockholm. Så det kan nog ta några dagar innan han är på plats. Rangers FC: Ally Thrilled With Ale

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *