Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Det gnisslas i randkommunerna

NA skriver idag om missnöje över samarbetsavtalet med ÖSK vid ett kommunstyrelsemöte i Lindesberg. Diskussionen blev dock något förvirrad eftersom de som klagade inte visste vad samarbetsavtalet mellan klubb och kommun innehåller. Liknande tongångar hördes från Askersund förra året.

Artikeln i Saldo för någon vecka sedan innehöll en redogörelse för vilka belopp de olika kommunerna betalar till ÖSK inom ramen för resp. samarbetsavtal.

Örebro: 2,5 mkr
Lindesberg: 40 tkr
Askersund: 30 tkr.
Kumla: 35 tkr.
Hallsberg: 52,5 tkr.
Nora: 40 tkr.

Det höga beloppet som ÖSK får från Örebro kommun innefattar en ersättning på 750 tkr för aktiviteter inom skola och fritidssektorn som klubben utför.

Jag har för mig att ersättningarna från kommunerna runt Örebro används för att subventionera de busstransporter till ÖSKs matcher, som ÖSK arrangerar. ÖSKs busserbjudande är för övrigt väldigt prisvärt. Det kostar bara 40 kronor att ta bussen ToR från till exempel Hallsberg eller Lindesberg – bara 5 kronor mer än vad man får betala för en liten kopp kaffe i en ostadig pappmugg plus en torr mazarin på Behrn Arena.

1 kommentar – kommentera

kalstrom

Ganska pipigt om man jämför med annonseringen i Nerikes Allehanda till exempel.

En helsida i NA mer än dubblar det där priset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.