Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Alvbåge vill flytta

Expressens Daniel Kristoffersson skriver idag, att John Alvbåge vill lämna ÖSK. Enligt tidningen har han meddelat sportklubben att hans helst vill att nästa målvaktsjobb skall vara utomlands. Hans kontrakt går ut efter årets säsong och med tanke på att han hunnit bli 28, så börjar det bli dags att ta steget ut i det okända igen. Visserligen verkar målvakter kunna hålla hög klass även några år efter 35-årsstrecket, men jag har svårt att tänka mig att någon vill värva en relativt okänd svensk målvakt, som redan hunnit bli mer än 30. Så skall han iväg så går utlandståget snart. Jag antar att hans svågers erfarenheter från den internationella fotbollsarbetsmarknaden kan ha satt vissa spår, när han utformat sina framtidsplaner.

I gårdagens ÖSK-chat svarade han diplomatiskt avvisande på frågor om hans framtid i ÖSK:

Jonathan:
Tja Kungen, hur länge stannar du i ÖSK?

John Alvbåge:
hur länge????????? bra fråga…ingen aning

Yoni:
Vad händer när det kontrakt med ÖSK går ut? Strävar du efter att få spela utomlands igen?

John Alvbåge:
Oj…vi får se när den dagen kommer. Ingen fokus på det nu. I löv ÖSK

Ingen större överraskning på den punkten egentligen. Det har väl hela tiden varit mer eller mindre underförstått, att Johns återkomst till Örebro bara var en mellanlandning efter hans tid i Viborg. Vill han komma iväg igen är nog den enda möjligheten att göra det som Bosman. Målvakter är inte så attraktiva på spelarmarknaden och med en bilagd prislapp från ÖSKs sida vore det nog svårt att finna en ny klubb. Mot en flytt talar väl främst hans sociala situation. Med två barn i huset och ett tredje på väg till sommaren så kan en flytt det närmaste året bli ganska jobbig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.