Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Åter till Dalarna

110329.
Gävle Dagblad skriver idag, att Gefle IF lättat på barlasten och skickat iväg Bernhard Nyström till Brage och Borlänge. Nyström provspelade en vecka med Sportklubben under försäsongen 2009, fick ett ”sådär”-vitsord av Sportchefen och hade typ en vecka senare skrivit på för Gefle.”Vad har vi missat nu”, tänkte jag rent reflexmässigt.  Men ÖSKs ”Tack men nej tack” var således ett riktigt beslut, visar det sig så här två år i efterhand.

090226.
Allsvenska försäsongsligan.
En sådan här dag då örnen Emra redan har landat och inget annat händer blir det nästan en positiv upplevelse att upptäcka att jag missat att redovisa en träningsmatch. Förklaringen kan vara, att gårdagsmötet mellan Gefle IF och IK Brage bara noterades på radarbaser placerade norr om Dalälven.

Det gamla storlaget IK Brage har det inte så lätt nuförtiden. Laget håller till i div 1 Norra tillsammans med bland annat BK Forward och Karlslunds IF. Hemma i Borlänge är det dessutom hårdsatsande kebab-laget Dalkurd, som får de flesta rubrikerna detta år. Riktigt var Brage hör hemma i fotbollshierarkin verkar man själva inte riktigt ha klart för sig. Igår mötte man allsvenska Gefle IF – nästa vecka kommer man till Behrn Arena för att möta Talangtruppens (förhoppningsvis något förstärkta?) lag.

Matchen mot Gefle då?. Jo, den vann (givetvis) hemmalaget, men bara med 1-0. Målet gjordes av Bernhard Nyström, den före detta Falu IK- spelaren, som provtränade med ÖSK tidigare i vinter, men sedan skrev kontrakt med Gefle. Eftersom det är två serienivåers skillnad mellan Gefle och Brage, blir det ett tvåpoängsavdrag för Gefles del, vilket innebär att poängskörden för segern inskränker sig till en enda poäng.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.