Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Raka Spåret till Behrn Arena

Lördagens träningsmatch bjuder på något så ovanligt som ett besök från Huvudstaden, då Spårvägens FF gästar Örebro. Riktigt hur det kommer sig att de hamnat på Behrn Arena undandrar sig min gissningskapacitet. Såvitt jag vet finns det inga direkta kontaktpunkter mellan föreningarna. För det är ju så det brukar gå till – man spelar sina träningsmatcher mot de lag man spelat mot tidigare år eller mot sådana där man har någon typ av kontakter.

Även om lördagsgästerna inte tillhör de lag som brukar komma till Örebro, så är det faktiskt inte mer än ca. fem månader sedan de var i Örebro för att spela en tävlingsmatch. Då mötte de Örebro Syrianska i den första kvalomgången för div 3-tvåorna. Stockholmarna vann med 3-2 och eftersom den första matchen slutade 2-2 gick de vidare till nästa kvalomgång. I den mötte de nedflyttningshotade FC Gute och vann den första matchen på hemmaplan med 1-0. Förhoppningarna om div 2-spel grusades dock, när de på bortaplan förlorade med 2-0.

Div 3 ytterligare ett år tänkte man då, men klubben kom ut som en av vinnarna i Gröndalslotteriet. Gröndal hoppade ju som bekant av spel i div 1 och deras plats gick till Karlstad BK.  KBKs plats tillföll Spårvägen i egenskap av bästa förlorare i kvalomgång 2. Under 2000-talet har laget i allmänhet hållit till i de nedre regionerna av div 2, även om det blivit några år i trean också.

Under årets försäsong har laget så här långt hunnit med att spela fyra träningsmatcher med tre förluster (Sollentuna United (2), Eskilstuna City (2) och Värmdö (2)) samt med en oavgjord match mot BKV Norrtälje (2) som resultat.

ÖSK Ungdom.
På ÖSKs hemsida tycker Håkan Juhlin, att det skall blir intressant att möta ett lag som man inte vet så mycket om. Som vanligt denna vår disponerar Håkan en trupp, som jag tycker ser både stark och välbalanserad ut. Följande spelare är kallade:

Målvakter: Nils Carlson, Claus Pedersen
Försvarare: Daniel Björnkvist, Axel By, Pontus Jakobsson, Oskar Johansson, Simon Karlsson. Andreas Ståhl
Mittfält: David Johansson, Haris Karahmet, Gustav Källberg, Kevin Larsson, Viktor Lindkvist
Anfall: Adam Botvidsson, Anel Coralic, Kalle Holmberg, Simon Leonidsson, Miralem Malic, Muamer Sepic

Från A-truppen deltar Kalle Holmberg och Simon Leonidsson. Förra veckan var även Simon Nurme och Denis Abdulahi med, men det verkar ha varit en engångsföreteelse. Ja, Denis är ju upptagen av spel med det finska U21-landslaget. Annars ser väl truppen ut att vara rätt lik en blivande matchtrupp i tvåan. Saknas gör främst Adam Eriksson och Fedja Jelecak. Tillbaka efter att ha saknats några veckor på grund av sjukdom och/eller skador är Adam Botvidsson, Axel By och Simon Karlsson.

ÖSK är efter sex träningsmatcher fortfarande obesegrade med två miniplumpar i form av de oavgjorda resultaten mot Karlstadslagen BK och United. Det mesta talar väl för att det skall bli ÖSK-seger i morgon.

ÖSK Ungdom — Spårvägens FF
Lördagen 26 mars kl 12.00 på Behrn Arena

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.