Oavgjort för talanglaget

Målgörarna mot Carlstad United: Kalle Holmberg och Muamer Sepic. I bakgrunden två tidigare målvakter i talanglaget: Kristoffer Jonsson och Simon Nurme.

Svag första halvlek.
ÖSKs talanglag fick inte till det, då laget mötte Carlstad United på ett soligt Behrn Arena. Första halvlek var spelet rent ut sagt bedrövligt och gästerna hade en nästan rättvis halvtidsledning med sig in till pausdrickat. Huvudproblemet var ett mittfält som inte alls fungerade, vilket ledde till alltför många chansbollar och till och med långbollar utan egentlig adress. Yttrarna kom inte alls med i spelet och även Miralem Malic centralt var mycket svältfödd på något användbart. Carlstad tog ledningen redan efter 9 minuters spel då Damir Maglic manövrerar ut ÖSK-försvaret.

Bättre spel i andra.
ÖSK fick bättre tag i spelet i den andra halvleken efter det att den rörlige Kevin Larsson bytts in mot den alltför statiske Denis Abdulahi. Antagligen sade väl Julle ett eller annat till sitt lag under pausen också. Det blev nämligen bättre ordning på spel och passningar i andra halvlek.

Tidig kvittering i andra.
Kvitteringen kom tidigt, då Kalle Holmberg efter en typisk Björnkvist-raid kunde bredsida in 1-1 bollen i öppet mål. Påpassligt av Kalle att hålla sig framme, men prestationen stod Daniel för då han rundade en spelare på utsidan och tunnlade en annan innan han slog den målgivande passningen. Trots ett rätt ordentligt övertag vad gäller bollinnehavet var det dock gästerna, som hade de vassaste målchanserna. Speciellt oroade Damir Maglic som flera gånger ställde obehagliga frågor till ÖSK-försvaret. Hans avslut höll dock inte samma kvalitet och det verkade länge som om matchen skulle gå till ett oavgjort resultat. Med två minuter kvar av matchen tar ÖSK sedan trots allt ledningen. Kalle Holmberg klackar fram en boll till Muamer Sepic i straffområdet. Denne slår den i mål via ribban.

Kontroversiell straff.
Frid och fröjd under två minuter tills dess att domaren dömer straff till gästerna efter en hands. En bedömning som upprörde hemmspelarna våldsamt. Håkan Juhlin tyckte efter matchen, att straffen var nog ok, men att ÖSK i så fall själva skulle ha haft två stycken under matchen för likadana situationer.
– Antingen dömer man för alla eller för ingen i konsekvensens namn, ansåg Håkan.

Straffen slog sedan Mario Simunovic via Simon Nurmes händer i mål. Jag hade en aning om åt vilket håll han skulle slå den, sade Simon efter matchen om sin tidigare lagkamrat, men den var för hård. Nu var väl inte det oavgjorda resultatet helt orättvist. ÖSK hade förvisso mer av spel och initiativ, speciellt i andra halvlek. Men sett till kvalificerade målchanser så låg nog gästerna före.

Björnkvist bäst.
Bäst för dagen i ÖSK var Daniel Björnkvist som jobbade hårt längs sin högerkant. Formen börjar bli bättre, berättade ”Dajje”, som nyligen skrev ettårskontrakt efter en tids tvekan och några bud från annat håll. Kalle Holmberg med mål och assist förtjänar givetvis även han ett hedersomnämnande och på mittfältet jobbade Viktor Lindkvist och Gustav Källberg hårt matchen igenom.

Matchfakta: ÖSK Ungdom – Carlstad United 2-2 (0-1).
09. 0-1 Damir Maglic
52. 1-1 Kalle Holmberg (Daniel Björnkvist)
88. 2-1 Muamer Sepic (Kalle Holmberg)
91. 2-2 Mario Simunovic (straff)

Laguppställning:
Målvakt: Simon Nurme
Försvarare: Daniel Björnkvist (k), Oskar Johansson (79), Pontus Jakobsson, Andreas Ståhl
Mittfält: Fedja Jelecak (32), Denis Abdulahi (46), Viktor Lindkvist
Anfall: Simon Leonidsson (33), Miralem Malic (77), Kalle Holmberg

Ersättare: Nils Carlsson (mv),  Anel Coralic (33), Haris Karahmet (77), Gustav Källberg (32), Kevin Larsson (46), Muamer Sepic (77)

Svenska Fans (Carlstad United): Träningsmatch mot ÖSK U på Behrn Arena
ÖSK: Oavgjort mot Carlstad United