Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lättmålat mot Arboga Södra

En kvintett glada målgörare efter storsegern mot Arboga Södra. Från vänster: Kalle Holmberg, Fedja Jelecak, Anel Coralic, Daniel Björnkvist och Adam Eriksson. Den sjätte målgöraren Simon Leonidsson hade redan hunnit in i duschen. (Klicka gärna på bilden för lite bättre upplösning).

 

ÖSKs talanglag hade inga problem med att besegra Arboga Södra i dagens träningsmatch på Behrn Arena. Segersiffrorna skrevs till 9-1 efter en 5-0 ledning i halvtid. Håkan Juhlin berättade efter matchen, att truppen just avslutat fyra hårda träningsveckor och att det var därför man valt ett division 3-lag som motståndare. Kanske hade det ändå varit bättre om man valt en något skarpare motståndare eftersom Arboga denna dag kändes lite väl trubbiga. Med tanke på motstånd och resultat känns det inte speciellt meningsfullt att lämna en ”traditionell matchrapport”, så jag tar det mest intressanta i punktform:

* Det är inte så ofta som ÖSKs talanglag kommer till spel mot motståndare som storleksmässigt inte matchar laget, men idag såg det nästan ut att vara på det viset. Förklaringen var att Arboga saknade åtta spelare och fått ersätta dessa med vad som i många fall såg ut som juniorer. ÖSK saknade också en drös med spelare, men bredden i truppen är i år sådan, att detta inte verkar att spela någon större roll.

* Om alla de tre spelare som normalt brukar spela vänsterback saknas – vad gör man då? Jo, då låter man Gustav Källberg spela på den positionen. Inför dagens match saknades två och när sedan Andreas Ståhl fick känning i en baksida under uppvärmningen så fick ÖSKs lagledning disponera om sina trupper. Gustav stod givetvis för en klart godkänd insats både defensivt och offensivt längs sin vänsterkant. Innan matchen var slut hann han dessutom med att spela mittback efter det att Oskar Johansson spelat klart för dagen.

* ÖSKarnas spel präglas av ett hårt arbetande och spelskickligt mittfält. Så även idag. I Gustav Källbergs frånvaro gick Kevin Larsson in från start och levererade 90 viljefyllda minuter fyllda av energi och löpvilja. Mittfältsdominanten denna dag var dock Adam Eriksson, med sina snabba fötter och tekniska färdigheter. Viktor Lindqvist gjorde givetvis inte heller bort sig.

* Daniel Björnkvist med ett nypåskrivet kontrakt med talangtruppen på fickan dominerade på sedvanligt sätt spelet längs kanterna. Pluralis, därför att han bytte över till vänster då Oskar gick ut och David Johansson kom in. Dajje rundade båda ytterbackarna ett antal gånger och serverade sina patenterade snett-inåt-bakåt passningar. Ett mål och två assister blev dagsskörden för ÖSKs snabba och anfallsvilliga lagkapten.

* Kalle Holmberg och Simon Leonidsson förstärkte från A-truppen och kom båda med i målprotokollet. Kalle påminner en hel del om Ola Toivonen i sina aktioner, även om han nog inte är lika elak. Fast ibland skulle kanske spelet må bättre av att han släppte bollen lite tidigare.

* Dribblar gärna gör även Anel Coralic. Men ibland kan det gå till överdrift, vilket det gjorde i början av matchen. Man behöver inte göra fem gubbar bara för att man kan. I allmänhet strandar man sedan på den sjätte eller något åt det hållet. När Anel hittar den rätta balansen mellan dribblingar och framspelningar kan han sprätta upp vilket försvar som helt. När ÖSK sedan fick en straff och Anel tog den frågade vi oss på läktaren om han även kunde finta bort en målvakt som stod 9 meter från bollen. Det kunde han.

* Lukman Murad (-96) som igår gjorde båda målen, då det pojkallsvenska laget spelade oavgjort mot Eskilstuna City fick hoppa in och spela 25 minuter på slutet av matchen. Första gången i seniorsammanhang för Lukmans del. Så värst mycket boll såg han dock inte eftersom det inte spelades så mycket på vänsterkanten. I pojklagen så verkar det ibland som om alla bollar söker sig till Lukman, men i talanglaget finns det redan andra etablerade passningsmönster. Han hann dock visa prov på sin fina bollkontroll vid några tillfället.

* Tio mål i en och samma match var tangerat målrekord för bloggens del, när talanglaget har varit inblandat. De andra tiomålsmatcherna var:
5-5 mot Laxå IF i det klassiska värmeslaget på Behrn Arena den 17 juni år 2006. ÖSKarna ledde med 5-0 efter 56 minuter, men matchen slutade ändå oavgjord.
6-4 mot IFK Örebro den 22 augusti 2009.

Matchfakta: ÖSK Ungdom – Arboga Södra IF 9-1 (5-0)
05. 1-0 Daniel Björnkvist (Adam Eriksson)
15. 2-0 Kalle Holmberg
31. 3-0 Simon Leonidsson (Daniel Björnkvist)
37. 4-0 Adam Eriksson
41. 5-0 Simon Leonidsson (Kalle Holmberg)
57. 6-0 Anel Coralic (straff sedan Viktor Lindqvist blivit fälld)
71. 6-1 Emil Viborg (försvarsschabbel)
80. 7-1 Anel Coralic (Adam Eriksson)
83. 8-1 Fedja Jelecak (Daniel Björnkvist)
90. 9-1 Självmål (frispark Anel Coralic)

Laguppställning:
Målvakt: Nils Carlsson
Backar: Daniel Björnkvist (k), Oskar Johansson(60), Pontus Jakobsson, Gustav Källberg
Mittfält: Viktor Lindqvist (65), Adam Eriksson, Kevin Larsson
Anfall: Simon Leonidsson (60), Kalle Holmberg, Anel Coralic

Ersättare: Claus Pedersen (mv), Fedja Jelecak (60), David Johansson (60), Lukman Murad (65), Andreas Ståhl (skadekänning under uppvärmningen)

ÖSK: 9-1 mot Arboga

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.