Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Akademin: Robin Hadad till Karlslund

Karlslund meddelar idag, att Robin Hadad skrivit kontrakt med dem (eller i alla fall att han registrerats för dem). Hadad, en etablerad målgörare på juniornivån, var den bästa målgöraren i P19-Superettans norra serie förra året med imponerade 24 mål på 21 spelade matcher. Detta trots att han då var ”underårig”

Att ett klubbyte var aktuellt för Hadads del har framstått som mer eller mindre klart, eftersom han inte verkar ha deltagit i ÖSKs aktiviteter sedan serieavslutningen förra året. Hadad var uttagen till den grupp av lovande juniorer som skulle träna med ÖSKs A-trupp under december månad. Men han verkar aldrig ha utnyttjat möjligheten, att försöka träna sig till ett A-lagskontrakt eller att i alla fall att flytta fram positionerna som en tänkbar A-lagstruppmedlem.

Istället tränade han (enligt uppgift) med Hammarby tillsammans Seif Ali Hindi En provträningsperiod som slutade med att Ali Hindi bytte klubb till Hammarby, medan Hadad fick söka vidare efter en ny klubb. För några veckor nämnde NA:s ÖSK-reporter Fredrik Carlsson, att Hadad skulle kunna vara aktuell för Örebro Syrianska, men även det spåret verkar ha slutat i en återvändsgränd.

Nu blev det i stället en plats i div 2-klubben Karlslunds A-lagstrupp. Jag kan inte låta bli att undra om detta verkligen var vad han hoppats på, då han bestämde sig för att lämna ÖSKs akademi. Möjligheterna att få uppmärksamhet borde rimligen vara betydligt större för en talangfull målgörare i den högsta juniorallsvenska serien än vad den är i ett relativt anonymt div 2-lag.

Med tanke på ÖSKs ytterst tunna anfallsbesättning efter Erik Björndahls överraskande övergång till Karlstad Fotboll hade hans möjligheter att få in en fot i ÖSKs A-lagsverksamhet sett betydligt bättre ut om han valt att stanna kvar. Men det visste han ju iofs. inte då han började sökandet efter ett nytt lag.

Om han lyckas etablera sig som en anfallare med regelbunden speltid i Karlslund kan övergången på några års sidan visa sig vara ett lyckat val. Men för det krävs både regelbunden speltid och (rätt) många mål.

Karlslunds IF: Välkommen Robin Hadad!
Lagstatistik: Robin Hadad

Akademin PA 17/19: Tre ÖSKare kallade till elitsammandragning

Mellan den 5 och 8 december genomförs en elitsammandragning för P17/05-kullen. 46 spelare kallas till samlingen på Bosön som leds av förbundskapten Mirza Jelečak.
Bland de kallade finns tre spelare från ÖSKs akademi. Det är Robin Hadad, Tyson Afshari och Seif Ali Hindi som samtliga tillhört Akademins PA19-trupp under året.

SvFF: Trupp till årets sista Bosönläger

P15/05: Hadad kallad till Bosö-läger

ÖSK-akademins anfallare Robin Hadad är en av 27 spelare som kallats till ett elitläger som SvFF anordnar på Bosön mellan den 14 och 17 september.

Det är väl lite väl många spelare för att det skall kallas för ett landslagsläger (även om SvFF) gör det. Men helt klart roligt att han klarat utgallringen efter åldersklassens första sammandragning som hade 46 deltagare.

Sällskap från Örebro kommer Robin av ha av Karlslunds mittback Edvin Tellgren.

SvFF: Landslagssamling på Bosön för P15/05-landslaget