Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Futsal i Nordiska Mästerskapen till helgen

ÖSK Futsal (tidigare Spartak Örebro FC), som inte har så mycket mer gemensamt med ÖSK Fotboll än delar av ett klubbnamn och att man sparkar på en boll, deltar i helgen i de Nordiska Mästerskapen för klubblag. Tävlingen vars namn anglifierats till Nordic Champions Cup spelas i Göteborgs mäktiga inomhus Prioritet Serneke Arena.

I ÖSK Futsals trupp finns det några spelare som på ett eller annat sätt passerat genom någon av ÖSK-familjens verksamheter. Fast de flesta före detta ÖSKarna återfinns nog hos konkurrenterna i Örebro Futsal Club. Hos ÖSK Futsal hittar jag som före detta ÖSKare Ademir Basic samt Jacob och Erik Nilsson och Ergin Bajrami. Vice ordförande i föreningen är Söderherrarnas tränare Reinerth Gustavsson och även ÖSK Ungdoms tidigare klubbchef Peter Johansson finns med i ledarstaben.

Till tävlingen i Göteborg har följande spelartrupp tagits ut: Målvakter: Henrik Norberg och Henrik Andersson (lån från Täfteå IK). Utespelare: Ademir Basic, Alen Rastoder, Simon Blomqvist, Paul Balkstedt, Senad Berisha, Dennis Hed-Rudin, Andreas Tranquist, Kerar Al-Hamed, Haval Mahdi samt Ergin Bajrami.

ÖSKs spelschema ser ut på följande sätt:
5 augusti 18.00, Örebro SK Futsal – Lystrup Futsal
6 augusti 10.00, Sandefjord Futsal – Örebro SK Futsal
7 augusti 12.00, Örebro SK Futsal – Köpenhamn Futsal

Helt lyckat är det väl inte att man kör en sådan här tävling medan utomhusfotbollssäsongen fortfarande pågår. En del av de här spelarna tillhör ju lag som just nu kämpar om placeringar och poäng i diverse olika serier. En viss specialisering verkar dock att vara på väg att ske där en del spelare i första hand ser sig som futsalspelare och tar utomhusfotbollen som en aktivitet vid sidan av.

Matcherna i mästerskapet kommer att strömmas över nätet av ÖSK Futsal. Mer information om dessa sändningar finner man på ÖSK Futsals hemsida: Vi sänder samtliga ÖSK matcher från Nordic Champions Cup!

SvFF: NM för klubblag till helgen