Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK-talanger till Nora

Marcus Karlsson och Viktor Franssila tar steget från ÖSKs akademi till Nora BK.


Nora BK skriver på sin webbplats att de kommit överens med två ungdomar som tidigare tillhört ÖSKs akademilag. Det rör sig om Marcus Karlsson och Viktor Franssila som förra året gjorde sista året i ÖSKs U19-trupp. Hos Nora befinner sig redan Ebrima ”Ibo” Jaithe – en av deras tidigare lagkamrater från 98-årskullen.

Nora BK: Lovande ÖSK-duo klara för NBK!

I Noras A-lagstrupp är det för övrigt gott om före detta ÖSKare från lite olika ”fotbollsgenerationer”. I truppsammanställningen hittas utöver de tre 98:orna namn som Anton Westerlund, David Johansson, Jacob Nilsson och Shpetim Hasani. Assisterande tränare för laget är dessutom Jacobs pappa Peter (78 A-lagsmatcher för ÖSK under åren 1988 – 1991).

Nora BK, som tidigare hette Nora-Pershyttan BK, har gjort något av en kometkarriär genom seriesystemet. Uppstigningen påbörjades år 2011 som seriesegrare i div 6. Året därpå gick de som tvåa upp i div 4. Efter tre år i fyran blev de år 2015 seriesegrare i div 4 och tog steget upp till div 3 och förbundsseriesystemet. I trean spelade de bara två år och tog alltså i höstas steget upp till div 2. Här börjar väl allvaret på allvar för den ambitiösa föreningen.