Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2022/23: ÖSK testar Mohamed Youla

Årets vinter-silly har än så länge varit knäpptyst med väldigt få rykten och ännu färre officiella nyheter. Kanske är det väntan på ny sportchef som satt den tonen, men idag kom det fram att ÖSK kommer att testa den tidigare BK Forward-talangen och höger-ytterbacken Mohamed Youla under december.

Youla beskrivs av Järdler som ”en spelare med bra hastighet och bra tajming i löpande. Det är en frejdig spelare som både har offensiva och defensiva kvaliteter”.

Youla startade sin karriär i BK Forward och tog sig hela vägen upp till A-lagsspel 2021 innan han valde att gå vidare till GAIS som då precis blivit degraderade till division 1. Men tiden i Göteborg blev inte som tänkt då ett sjukdomsfall i familjen gjorde att spelaren såldes vidare till saudiska Al-Tai.

Jag såg honom spela några gånger i NA:s webbsändningar och tyckte då att han såg intressant ut. Därför blev jag förvånad då han lämnade Forward för GAIS utan att det verkade som att ÖSK varit intresserade att ens testa honom i några provträningar. Möjligen var det för att ÖSK då prioriterade Hussein Ali och dessutom hade Daniel Björnqvist som alternativ.

GAIS: GAIS | GAIS säljer Mohamed Youla

NA: Klart: ÖSK testar förra Forward-talangen – Nerikes Allehanda (na.se)

Lagstatistik: Mohamed Youla

ÖSK: Adam Bark och Mohammed Youla provtränar med herrlaget | ÖSK Fotboll (oskfotboll.se)